4 gü

Bir konuda yardım eder misiniz?

Ben yaklaşık 4-5 yıldır çok garip ve ağır bir sürecin içindeyim. Sanki bir anda uykudan uyanır gibi uyandım ve çocukluğumdan, doğduğum andan itibaren içime attığım, susturduğum, beni üzen ne kadar kötü anı ve haksızlık varsa hepsi aynı anda açığa çıktı. Şu an hepsinin travmasını, o birikmişliğin boşluğunu ve derdini aynı anda sırtımda taşıyor gibiyim. Tamamen varoluşsal bir bataklık savaşı veriyorum; düşündükçe ve sorguladıkça zihnim beni daha çok içine çekiyor. Şu an çok ağır bir depresyon sürecinden geçiyorum. Beni yataktan kaldıramayacak, günlerce hiçbir şey yaptırmayacak kadar yoran ve kilitleyen bir durum bu. İşin en zor tarafı da, ortada birine anlatabileceğim somut, tek bir neden de yok. Tamamen zihnimin içindeki o gürültüyle ve tıkanmışlıkla alakalı. Kendimi bulmak, biraz olsun iyi hissetmek için bu aralar ibadete de çok yöneldim, elimden geldiğince sığınmaya çalışıyorum ama şu an o bile içimdeki bu ağır sancıyı dindirmeye yetmiyor. Gerçekten çok yoruldum, keşke böyle olmasaydı ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Zamanında psikoloğa da gittim ama o anki tıkanmışlığıma hiçbiri fayda etmedi. İçimdeki hisler o kadar bastırılmış ve zihnim o kadar dolu ki, artık ne yapacağımı, bu durumdan nasıl çıkacağımı gerçekten bilmiyorum. Benim gibi bu uyanış sancılarını, geçmişin yükünü aynı anda yaşayan ve bir şekilde o bataklıktan çıkmayı başaran var mı? Ne yapmam gerekiyor, bana bir yol gösterir misiniz?

Bir konuda yardım eder misiniz?