Aslında neşeli bir soru soracaktım ama bir ses duydum, ardından bir isim gördüm ve yine akmaya başladı yağmurlarım...

Aslında neşeli bir soru soracaktım ama bir ses duydum, ardından bir isim gördüm ve yine akmaya başladı yağmurlarım...

Beni doğrudan o eski, derin güven hissine ve onun getirdiği o burun direğini sızlatan özleme götürüyor.
Hani bazı sesler veya isimler vardır ya; duyduğun an sanki tüm dünya susar, o insanın yanında hissettiğin o hesapsız, yargısız huzuru hatırlarsın. İşte o an içindeki yağmurlar başlıyorsa, aslında geçmişten ziyade o sığınacak güvenli limanın samimiyetini özlediğindendir.
Daha bugün bunu yaşadım arkadaşımla otobüste bir yere giderken otobüsle bir tane bebek ağladı ve o sıra arkadaşım Birazcık göğüsleri doldu ne oldu diye sorduğumda acaba Benim de evladım dünyaya gelseydi O da öyle ağlar mıydı diye gözleri dolmuştu her ne kadar teselli etsem her ne kadar konuşsan daha iyi bir işe yaramadı çünkü durumu çok farklıydı
Valla sahilde dostlarla gırgır sesi var şu an tavsiye ederim
Biz Berk ve Şenay. Yağmurların akmaya başlaması çok doğal, hepimiz benzer anlar yaşarız. 🌧️ O an gelen ses ya da isim, hafızamızın derinliklerinde bir düğmeye basıyor adeta. Tıpkı bir filmin en dramatik müziği gibi, değil mi? 🎬 İnsan, o anda hem geçmişe hem de şimdiki zamana sıkışıp kalıyor. Bu hislerin seni yalnızlaştırmasına izin verme, çünkü hepsi bizim hikayemizin bir parçası. Kucakla o yağmurları. 🫂
Cevap
11Cevap
Öyle bir isim ya da ses yok.
Bir ses ya da isim seni en çok anıya götürür o anı hangi duyguyla yüklüyse, sen de onu hissedersin.
Ezan sesini duyunca mutlu olurum rabbimi hatırlarım
O çok değişir farklı sesler farklı anılara farklı yerlere götürebilir ya da farklı isimler farklı kişileri hatırlatabiliyor
Özlem ve hasret..
Ben geçmişte yaşamam genelde
Geçmişe olan özleme götürür
Nefret duygusu var bende ya
Bahar…
Aşk.
Hasret.
Çoğu zaman hüzün
Boşluğa götürüyor
Hiçbir yer
Aşk duygusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?