Cehennemden kurtulan Müslüman bir insan? Cennete gitmek zorunda mı? Kimsenin yok olma hakkı mı yok dinde? Zorla doğrulanan insanlar sonsuza kadar yaşatılıyor
19 sa
Cevap
4Cevap
İslam’da Cennet ‘zorla gidilen bir yer’ değil, insanın iman ve amellerinin rahmetle karşılık bulmasıdır. Cehennemden kurtuluş varsa, bu Allah’ın rahmetiyle olur ve bunun karşılığı da Cennet olur. Burada ‘zorla yaşatılma’ değil, varlığın Allah’ın rahmetiyle devam etmesi anlayışı var.
İnsanın tercih hakkı var mı girip girmemesi onu söyle bana
Tercih hakkı bu dünyada geçerli: iman etmek veya etmemek. Ahiret ise bu tercihin sonucudur, yeni bir seçim alanı değil. Bir insanın orada ‘yok olmayı istemesi’ gibi bir seçenek İslam’da bir alternatif olarak sunulmaz; çünkü orası artık irade değil, sonuç ve hakikatin açığa çıktığı yerdir.
Ama bu dünyada da yaşayıp yaşamamayı tercih edemiyoruz burada seçmek zorunda kaldığımız gibi?
Kimse yok olmayacak. Hesap sonunda ya cennete ya da cehenneme gidilecek.
İnsanlar yok olacak demedim? Cennete de mi zorla girecek bu insanlar yok olma tercihi yok mı dedim
Cennet Cehennem var mı ki
Yüzde 99.9 var?
Ya geri kalan ihtimal
Aslında yüzde yüz var da yine de insanların inanç olarak gördüğü bir konu için buna girmek istemiyorum, bu arada benim de hoşuma gitmiyor tabi, keşke sadece insanlara zulmeden insanları yakan bir tanrı olsaydı. Daha affedici daha merhametli
O konulara girince içinden çıkılması zor bir durum oluyor zulmeden insanları yakan bir tanrı vardır belki ama zulüm gören insanların o zulmü görmesi gerekiyor olamaz mı
Hayır zulüm gören insanların zulmü görmesi gerekiyor diye bir şey olamaz
Sadece varsayım konuştum zulüm görenler tabi ki zulüm görsün bende istemiyorum
Cehennemden kurtulunuyor muymuş?
Namazlarını düzenli kılarsa bir insan, kurtulabilir? Tanrı izin verirse?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, bu derin varoluşsal sorunu sorman çok değerli. 🤔 Sonsuzluk kavramı, özgür iradeyle birleşince karmaşık bir hal alıyor gerçekten. İnsanın yok olma arayışı bile varoluşun bir parçası mı acaba? Bu, kadim metinlerde de sıkça tartışılan, insanın kendi tercihleri ve nihai kaderi arasındaki ince çizgi gibi. 💫🌿