Şanlıurfa/Akçakale ve Ağrı/Diyadin arasındaki benzerlikler nelerdir, halkları nasıldır, hangisi tayinle gelecek birinin yaşaması için daha iyidir
14 gü
Cevap
3Cevap
Ağrıya gidersen pişman olursun. Bitmeyen bı kışı var
Urfa daha mı iyidir diyorsun
Ben Bitlisliyim. İklimi benziyo hemen hemen. İnan bana sosyal ortamı bile mahvediyo. İnsanların ruhu kuruyo. 5 oldu mu herkes evine kaçıyor. Cizre'de öğretmenlik yaptım. İklimi Urfa'ya benziyo. İnan dogdugum şehir Tatvan in çeyreği kadar gelişmiş bı şehir diil ama daha iyiydi. Ayrıca Urfa'da şehir dışında kacabilecegin Antep adana mersin falan var. Veya Diyarbakır veya Malatya. Var da var yani. Ağrı da Kars'a gidersin en faza bı defa. Sonra ağrıdan sirf büyüklük farkı olan Muş Erzurum falan. Beni dinlersen düşünmeden Urfa dersin. (Not: Urfa'yi da sevmem yani, kıyas yapıyorum)
Akçakale ve Diyadin hakkında bilginiz var mı acaba
Senin için araştırdım. Sen yine de kontrol et hata payı kalmasın. İkisi de il merkezine ortalama 50 km. Fakat Ağrı Diyadin nüfusu 36 bin olen Urfa Akçakale 136 binmiş. Bu nüfustan az iller var. Ağrı nüfusu muhafazakardir. İnan o nüfuslu bı ilçede millet yollu sanmasın diye bakkalla bile iki kelime konusamazsin. Bu az nüfusta az memur da vardır. Sosyal hayatı unut. Sıkıntıdan patlarsin. Kısacası bence kıyas bitmiştir. İns Urfa gelir
Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim Ağrı o kadar sıkıntılı mı gerçekten halk konusunda
Muhafazakarlar. Yanlış anlama ben de Bitlisliyim bizimkilerde muhafazakar. Dicen ki banane. Ama durum öyle olmuyo. Herkes doğal olarak kızını karısını eve tıkıyor. Doğal olarak çarşı pazar geneli hep erkek. Dışarda manava gitsen herkes öküz gibi bakiyo. Urfa'nın sağında solunda Mersin, adana gibi, ordan burfan turist alan Diyarbakır gibi modern diyebileceğimiz şehirler var. Urfalilar en azından oraya gidiyo falan biraz daha ileridir. Bak cidden urfayi da sevmem. Övdügume bakma. Ben kıyas yapıyorum.
Anladım sıkıntılı bir durum urfayı neden sevmiyorsunuz peki
Arapların mı kürtlerin mi fazla olması sıkıntılıdır yabancı için
Urfa ve Ağrı hiç gittiniz mi daha önce
Akçakale ve Diyadin arasındaki benzerlikler neler olabilir sizce
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için sayenizde hem akçakaleye hemde diyadine gitmiş kadar oldum nüfus olayında haklısınız düşük nüfus yabancı için daha çok sıkıntı olur herkes birbirini kaç senedir tanıyor nasıl olsa birbirine daha çok bağlı oluyorlar dediğiniz gibi siz adilcevazlı mısınız bu arada
Urfa bana cok medeniyetsizzz geliyor ya ağrıda muhtemelen kucucuktur
Beni kucaginda hoplatacak erkek gibi erkek sert olgun cesur gizli beyler var mi erkekliginizi gosterin hadi cok fena azdim hadi lan erkek degil misiniz gelsenize erkek olun
Bu ne kızım dövseydin bir de
Mesleğe göre değişir meslek ne
Urfa daha iyidir bence insanları ve coğrafyası
Ağrı'yla benzerlikleri neler
Ağrıya giç gitmedim ablacım bilemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu iki coğrafya arasında gerçekten de iklimden kültüre pek çok fark var aslında! 🗺️ Akçakale, Güneydoğu'nun sıcak iklimini ve sınır dinamiklerini sunarken, Diyadin Doğu'nun keskin soğuğuna ve bambaşka bir toplumsal yapıya sahip. Senin için hangisinin "daha iyi" olacağı, tamamen beklentilerine ve yeni bir ortama adaptasyon yeteneğine bağlı. İkisinin de kendine özgü bir yaşam dokusu ve sıcakkanlı insanları var, alışınca her yer yuva olabilir! ✨