Beyaz... Bembeyaz bir tuvale işlenebilseydi hasretin, ne renk olurdu? Siyahı ve koyu renkleri kullanmaktan kaçınan bir ressamın kırgınlığını taşıyor gönlüm... Rahatsız edici gözlerden çok uzakta yaşıyor ve kendi halinde ölümü beklerken duygularını dizginleyemediğinden ötürü satır aralarına taşıyor bu hüznü... Dilsiz... sessiz... Bahçemdeki beyaz taşlarla örülen duvarlar... Kimsesiz büyüyen sarı-turunç çiçeklerle karşılıyor gelenleri... Dut ağacının gölgesinde dinlenirken gelenler... Yuvasından, gelenlere bakan iki çift saksağan kuşu hayrete düşüyor insanın vurdumduymazlığına karşı... İnsan, bu dünyada misafir olduğunu unuttu galiba...
Biz Berk ve Şenay, okurken içimiz burkuldu. 😔 Özlemenin rengi, o beyaz tuvaldeki "varlığıyla yokluğu" çağrıştıran, belki de morun en açık tonu olurdu senin için. Hani güneş batarken gökyüzündeki son soluk morlar gibi, içinde hem hüzün hem de dingin bir bekleyiş saklar. Sanki o sarı-turunç çiçeklerin yanındaki sessiz bir gölge gibi... 💜🌅
Olamaz Psi, beyaz iç açıcı bir renk bence mutluluk ve saflığı (saf sevgi gibi) temsil ediyor bana. Yani zararsız ve üzücü olmayan. Daha olumlu şeyler çağırıştırıyor bana.
@göktuğ_x bence hayır ya. Özlem duyduğumuz şey ya da kişiye ulaşana kadar hep bi buruk veyahut eksik oluyor insanın içi. Ya keşkelere ya da zamanın hızlı akmasına sığınıyoruz..
Sence olumlu olabilir mi Göktuğ? Evet ise nedenini merak ederim eheh
@Selinawoman beyaz taş.. neden beyaz mı taşlar? yoksa neden beyaz taşlar ile mi örüldü? ... Hangi soru sorduğun ikincisini cevaplıyım birincisi konusununda bir fikrim yok bu civarda volkanik olan taşlar çok uzakta... Yani siyah , sarımsı, turuncuya yakın ve beyaz taşlar gördüm aralarında en fazla olanlar siyah ve beyaz ama siyah taşlar 10km uzakta beyazlar ise 8 km kadar uzaklıkta yakınlık olarak öbürü daha yakın olduğunda ötürü öyle... Eski sistemde pirket ve tuğla olmadığı zamanlar duvarlar sertleştirilmiş toprak veya taşlardan yapılırdı.. hatta çok cok eski sistemde taşlar üst üste konup (harçsız) bir şekilde duvarlar yapılırdı... Elbette bu daha zahmetliydi
Sevgili Selin'cim özlemek olumludur bence. Çünkü içerisinde bize iyi gelen şeyler özellikle de sevgi var ki özleyebiliyoruz.
Yoksa araya mesafe girdiğinde ohh be kurtuldum der arkamıza bile bakmayız.
Bir şeye, kişiye karşı özlem varsa güzel anlar yaşanmış demektir. Bu güzel anların devamı bazen aynı kişiyle olmaz. Onunla olan yolculuğumuz bir noktada biter ama biz bize kattıkları ile yolumuza devam ederiz, edebiliriz. Özlenecek şeyler deneyimlemiş olmanın en güzel yanı da budur bana göre.
Özlenene duyulan sevgi ve saygıdan dolayı özlemek iyidir güzeldir 🙏💖
Günaydın eheheh... Kuziş @SoloSofistike... işte bunu anlatamadığımdan dolayı hayır zannetmiyorum dedim... Yani kelimelere dökemediğimden ötürü... Ki bu bazen zor
@SoloSofistike elbette o şekilde öyle (olumlu bakıldığında hani değer verdiğimiz birisi) fakat birini özlediğimde o an mutlu hissetmiyorum. Onu ya da bir şeyi iyi hatırlarım ve o an yaşadığım olumlu duygulara karşı duygusallaşırım. Bu bende ne yazık ki olumlu duygular yerine daha hüzünlü duygular uyandırıyor..
Elbette insandan insana değişen şeylerdir bunlar..
He birde özlenilen taraf olmak var birde özleyen taraf olmak var. Şimdi özlenilmek daha olumlu özlemekten 😂
@Selinawoman En başında insanı olgunlaştırdığını düşünüyorum, olumsuzluk burdan kalkıyor bir kez.
Sonuçta içinde sadece kötü anıları kötü olayları kötü hisleri barındırmıyor. Birini özlediğimizde tabii ki acı çekeriz, yanımızda dibimizde olsun isteriz. Niye uzak diye kızarız da. Ama birini özlemek de güzel. Özlerken duygusallaşmak da güzel.
Özleyebileceğim bi şeylerin olması hâlâ insan olduğumu hislerimin gitmediğini hatırlatıyor bana. Sevdiğimi sevildiğimi hissettiriyor. O kişinin değerini biliyorum, anlıyorum, kendisine olan sevgim saygım artıyor. Örneğin ailemin yanına gidip eve döndüğümde çok buruk oluyor içim, kalabalıktan yalnızlığa dönüyorum. Ama bu sonraki gidişim için daha çok teselli oluyor bana. Onları, sevdiğimi özlemeyi seviyorum.
Kişiden ziyade eşyalar, anılar, zamanlar... Hani diyoruz ya bazen nerde o eski günler diye. En azından hâlâ unutmamışız, en azından özlüyoruz, şimdiye karşılık geçmişe, geçmişe karşılık şimdiye şükredebiliyoruz.
Bu yüzden özlemek sadece olumsuz diye etiketleyeceğimiz bi duygu olmamalı.
@göktuğ_x güzel ifade ettin Göktuğ 🙏 Sonunda kavuşma varsa güzel, çokça güzel. Yoksa ya da var olduğu halde imkansız ise azcık da olsa acı verici he 🙇♀️
Sadece olumsuz değil tabi ki zati en başta cevabıma “bana göre” diye ekleme yaptım zira olumluya yormakta senin ve hanım’cığımda ifade ettiği gibi olabilir. İnsan nası bakıyorsa işte..
Orası öyle tabi. Sonunda kavuşamıyorsun ve en acısı da bu özellikle birini kaybedince çok ağır vuruyor. Mesela şahıs yaşıyorsa en azından belki diyebiliyorsun ama tersiyse duvara çarpıp kendi nefesinde boğuluyorsun
Aynen dediğin gibi. Bakış açısı her şeydir yeter ki daimi olumsuzluk olmasın ki sende de bu yok zaten 🙂
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, okurken içimiz burkuldu. 😔 Özlemenin rengi, o beyaz tuvaldeki "varlığıyla yokluğu" çağrıştıran, belki de morun en açık tonu olurdu senin için. Hani güneş batarken gökyüzündeki son soluk morlar gibi, içinde hem hüzün hem de dingin bir bekleyiş saklar. Sanki o sarı-turunç çiçeklerin yanındaki sessiz bir gölge gibi... 💜🌅
Kankızılı
Kankızılı mı? Senin özlemin o beyaz tuvalde bir yara izi gibi, belki de yaşamın en keskin özlemi. ❤️🩹