Şahsen kesinlikle hayır bir etnik yapıyı hedef alması baya kötü bir durum olarak görüyorum bir Ordulu olarak
Evet haklı
Hayır haksız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
yani koskoca insan olmuş ama hala nerede ne konuşacağını bilmiyor.
öte yandan meselenin başka boyutu var. orada o sözde fıkrayı anlatırken yanında akp'li binali yıldırım var ve kendisi kahkahalarla gülüyor. yani ondan beklenen, yapması gereken şey uyarması. "aman rahmi bey, senin bu anlattığın oldu mu şimdi" diye tepki gösterebilirdi. ama bunu yapmıyor ve kimse binali'ye tek laf etmiyor nedense. sonunda hapis var diye sanırım.
bir başka konu. bu rahmi koç'un anlattığı şey 2006 yılında mı ne, bir filmde geçen bir fıkra anlatma sahnesiymiş ve o zamanlar kimse buna tepki göstermemiş.
yani yine ikiyüzlülüğü kimseye bırakmadı halkımız. tebrik ediyorum.
benzer hassasiyetin lazlar, kayserililer, bektaşiler, araplar vs hakkında anlatılan sözde fıkralar için de gösterilmesini bekliyorum.
ben gülmedim fıkralık bir durumda göremedim zenginlerin espri anlayısı farklı olsa gerek. komik olsa gülerdim içeriği önemsiz. daha yeni terme de meclis üyesi kızın yaptıgı paylaşımdna sonra 95 yasındkai admaın fıkrası cennetlik kalıyor. olayı örtmek için gündem değiştiriyorlar.
Gereksiz abartıldı.
Bir arkadaş yazmış, yıllardan beri Temel, Fadime, İdris diye diye sayısız fıkra anlatıldı, anlatılıyor. Benzeri şekilde Boşnaklar, Arnavutlar için de bir sürü espri yapılır.
Adı üstünde "fıkra" bu. Neyin duyarı anlamadım doğrusu.
Ama fadime temel fıkraları bende biliyorum ama burada etnik yapı hedef aliyor ben karadenizliyim ordunun kalbinde büyümüş biriyim şimdi sana bir sorum var o kürt kökenli olsaydı ve aynısı Türk bir kadin diye başlasaydı ne derdin
Fadime, Temel, İdris adı altında anlatılan fıkralar da ( öyle olmamalarına rağmen ) Lazlar üzerinden yapılan esprilerdir. Laz bir ırk adıdır. Yani o fıkralar da kabul edilse de edilmese de gayet etnik yapıyla ilgilidir. Hatta Lazlar da kendileri anlatıp kendileri gülerler. Çünkü bu bir espridir.
Bence öküz altında buzağı aramaktan başka bir şey değil bu.
Peki soruma cevap vermedin güler miydin diyen kişi kürt olsaydı ve Türk bir kadın diye başlasaydı ve lazlar sırf çıkarmıyor diye herkes mu susacak 50 bin nüfus ile 15 milyon karşılaştırma
Adı üstünde fıkra bu. Şaka, espri.
Bunu azlık - çoklukla açıklayamazsın. "Benim sayın çok yapılamaz, birilerinin sayısı az yapılabilir" bakışı bir kere son derece ırkçı, faşizan ve antidemokratik bir yaklaşım. En azından "Bu tür şakalar kimse için yapılmamalı" diyebilmesi gerekir insanın.
Bu ülkede yıllardan beri Trakyalılar, Egeliler, Çorumlular, Kayserililer ve daha bir çok yöre üzerinden yapılan anlatılan bir sürü benzeri şaka var, espri var.
Eğer ırkçı değilsen, ekstra duyar kasma niyetin yoksa, biraz olsun empati yeteneğin varsa güler geçersin.
Allah'a şükür ben gülüp geçebiliyorum.
Peki bir kadına bunun denilmesin ben ordu fatsalıyım sosyalist birisiyim ve şahsen buna gülebilirsin sen ama yaptığını kötü birsey
Ve hangi espride kadına hakaret ediyorsa kaldırılsın birde hepimiz biliyorsun ülkemizde sorunlar var neden bilerek birseyler çıkarmaya ortalığı karıştırmaya çalışıyoruz
Bir kadına hakaret fıkra ise o hakaret dir
Bir fıkra sebebiyle koparılan fırtına yüzünden son 24 saat içinde Koç Grubu şirketlerine ülkemizin dört bir yanında kaç tane saldırı yapıldı duydun mu?
Tam 134 bin çalışanı olan bu holding kaç kişinin karnını doyuruyor farkında mıyız?
Sosyalist olmak zengin düşmanı olmak demek midir?
İstersen milyon kişinin karnını doyur bu kimseye hakaret etme hakkı vermez elbette ama 95 yaşında bir adamın Yanında Binali Yıldırım olduğu halde anlattığı bu fıkraya Binali Yıldırım dahil etrafındaki herkes gülerken birden linç kültürünün kurbanı olması ve böyle bir bedel ödetilmeye çalışılması doğru mu? ( Eğer bu fıkra bir kabahatse yanında gülen kişilere neden tepki gösterilmiyor hiç düşündün mü? Ya da sen neden onlara da tepki göstermiyorsun acaba?)
O şirketlere sıkılan kurşunlar birine isabet etseydi yaralansaydı veya hayatını kaybetseydi ne olacaktı? O kurşunlara hedef olan kurumlarda çalışan personelin ( ki aralarında kadınlar olduğu da kesin ) psikolojisini, yarın işe giderken ne düşüneceklerini hiç hesaba kattın mı? Yaşananlar tüm bunlara değer miydi? Bir fıkra yüzünden insanlar bu hale gelsin mi gerçekten?
Klavye başına geçip yargı dağıtmak kolay tabii.
Sosyalizm servet düşmanlığı değildir ama kadına hakaret veya espri yapılacak bir ideloji değildir tabiki saldırılarda yanlış tkp eylem yapmıştı genel merkezde
Bak yargı dağıtıyorum burdan ben tkp ben tip mitinglerde katıldım tkp katıldım baya sol görüşlü biriyim haklısın bu kadar yapılmamalıydı ama bir özür videosu yayınlayabilirlerdi
Ve sen hala fıkra diyorsun ben ilk sol mitingine katıldığımız 14 yasındaydım
Ve bu saldırılar asla doğru değil bende diyoum
Konuyu nereye getirdin yaaaa.. Limitsiz saçmalıyorsun. Kendini anlatıp duruyorsun ama karşındakinin kim veya nasıl biri olabileceğini hiç hesaba katmıyorsun. Zaten korkarım en başından beri bir "düşüncesizlik" süreci içinde aklına geleni yazıyor ve söylüyorsun.
Rahmi Koç olayın yaşanmasından çok kısa bir süre sonra açıkça özür diledi zaten. Ama yetmez tabii değil mi. Video ne ki, film çekmesi hatta servetinin bir kısmını bu uğurda bağışlaması, tuz yürüyüşüne çıkması vb gerekiyordu. Hatta bunlar bile yetmezdi sizin için eminim.
Sosyalizm servet/zengin düşmanlığı değildir ama sen bu tepkinin arkasından "ben sosyalistim" dediğin zaman sosyalizmin servet/zengin düşmanlığı olmadığını senin bilmediğin; bir fırsat yakalayınca bir zengine saldırmayı görev edindiğin anlaşılıyor. Yani bunu bilmeyen sen oluyorsun. Ayrıca kadın haklarını korumak için sosyalist olmak mı gerekiyor TKP'li olmak mı gerekiyor bu bağlantıyı da kuramadım, bu kimliğini ikide bir neden ortaya atıyorsun, konumuzla alakası ne?
Ve evet adamcağız bir fıkra anlattı sadece. Ülkemizde yüzlerce yıllardır benzerlerinin anlatıldığı bundan sonra da anlatılacağı, normal düşünebilen empatik insanların da gülüp geçeceği türden bir fıkra. Gereksiz yere büyütüldü, fırtına koparıldı ve bazı cahiller durumdan vazife çıkarıp iş yerlerini kurşunladılar. Bir sürü insanın huzuru kaçtı, işi düzeni bozuldu.
Lütfen daha fazla saçmalamayın artık.
Sen yazma ben yazmam birde sol milliyetçi bir tabanın olduğunu anladım mikro solculuk beni ilgilendirmiyor fıkra değildir bu senin için tabi fıkra olabilir ama bizim için değil bir Türk değilse aynı bir kürt değilsin bu yanlış dır
Empati diyorsun empati kur o zaman sen farz et bir kürt ünlü biri çıkıp diyor Türk kadınları böyle olur mu
lazlar ne yapsın onca sene hep kendileri üzerinden fıkra söyleniyor. bir kere bile mağduriyet yaratmadılar. en ufak şeyden mağduriyet çıkarmanızdan bıktık usandık
Ben kürt değilim qmq bu hakaret
Cevap
3Cevap
Fıkra ya fıkra. Yıllarca laz fıkraları da anlattık, kürt fıkraları da, Türk fıkraları da.
Valla ben sana açık konuşayım dün ozan kabak kürtçe müzik dinliyor diye linçlendi bugün bu ben sosyalist bir Türk olarak bunlar normal gelmiyor
Türkiye’de bazı konular birbirinden ayırt edilemiyor maalesef. Kürtçe müziğe normal şartlarda kimse karşı olmaz ama kürtçeyi, kürtçe müziği ya da kürtçe eğitimi bölücü bir tavırla savunduğunda o noktada bir karşıtlık yaratmış oluyorsun. Ama Rahmi Koç meselesinde durum daha da vahim. Olayın alt yapısında Rahmi Koç’un mal varlığına çökme dürtüsü yatıyor.
Umrumda mi kimin kime ne dediği? Hayır.
Bu haklı diyenler tedavi olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?