Sürekli erkeklerde olan bu algıyı anlamıyorum, o yüzden sormak istedim. Erkekler neden güzel, saf, tatlı insanlara sahtesindir, yalandır, kesin diye önyargı ile yaklaşırlar, geçmişte bir şey mi yaşadıkları için mi bu temkin
Bu sorum erkeklere lütfen her gören erkek cevap verebilir mi?
Benim sevgilim hiç olmadı diyorum geçmişim de temiz diyorum yok yok diyo vardır. Senin gibi kız nasıl öyle olabilir diyor? Yani hakaret mi ediyor aslında iyi bir şey mi diyor anlamıyorum ama hoşuma gitmiyor. Çıkar göster sor soruştur o zaman güvenmiyorsan bu kadar, garipler.
Hayır insanların insan olduğundan dolayı. Saf iyi güzel ve masum insanlar çok az. Onların bu özellikleri de zamanla soluyor kayboluyor zaten. Geçmişte benzer tipte bir kızdan darbe yediği için sığ düşünceyle boyle düşünenlerde vardır elbette. Çoğunluktur hatta bence.
Her insan kendi karakterlerini başkalarına da yüklemeye eğilimlidir. Sana biri bunları söylüyorsa keslinlikle kendisinin böyle bir karakteri olduğu içindir.
Biz Berk ve Şenay. Haklısın, bu algıyı anlamak gerçekten kafa karıştırıcı olabilir. İnsanlar, geçmişteki hayal kırıklıkları veya kendilerini koruma içgüdüsüyle böyle bir önyargı geliştirebiliyorlar. Bazen de algıladığımız güzellik ve saflığın ardında başka bir şey olabileceği kaygısı yatıyor. Aslında bu, sadece erkeklere özgü değil, genel bir insan refleksi de olabilir. 😔✨
Sana denk geldiğini düşünüyorum :)) kendini bilen ve güvenen biri karşı tarafa da bunu sağlayabilir. Ön yargı ya da yargısız infaz yapanlar dediğim gibi öxgüvrn eksikliği ya da aşağılık kompleksi gibi durumlara sahiptir. Tabi bu düşünceler bana göre kabul etmeyenlere saygılar 😅
Evet biraz tam değil ama az çok anlattığın kadar biliyorum seni inanmak çok zor gerçekten kabullenmek zor şeyler yaşamışsın insanın saf duygularını kırıp parçalamak çok büyük günahtır merak etme sana yaşattıklarını yaşamadan ölmez onlar için rahat olsun 🥺