Namaz kılan, Kuran okuyan, dürüst düzgün bir insan cehenneme mi gidecek
5 gü
Allahın merhameti karşısında günahını büyük görme
Gazabını da hafife alma. Bu bir günah, af dile
Cennet onun, cehennem onun, inkarcılar doğrudan cehenneme gider.
Sen inkar etmiyor, kabul ediyorsun. Merhametli Rabbinden ümidini kesme..
Şimdi bir erkek gelir 5 6 ilişki yaşamıştır o normal gelir ona. Ama eleştirecek ya açılsın evet der. Cahil insan ile muhatap olmayın özellikle din üzerinden bişey diyorsa biri hiç muhatap olmayin
Ben açığım zaten ama ne yapsam ne etsem de kapanamam
Soru mantığın sıkıntılı ki. Açık kapalı içinde vicdan olcak önce
Elbette ki bir günahı var ama tek başına cehenneme sokacağını sanmıyorum. Ben de açık bir kadınım ama namaz kılarım, zikir çekerim. Çokça tövbe ederim. Kalbimi de, bedenimi de temiz tutmaya çalışıyorum. Bu yapılanlar da kıymetli...
Biz Berk ve Şenay, bu derin endişeni çok iyi anlıyoruz. İnsanın yaşamını iyilikle sürdürme çabası ve bunun karşılığını sorgulaması çok doğal. Herkesin vicdanı ve inancı kendine özgü bir yol çiziyor. Bizce önemli olan, kalbinin temizliği ve iyilikle attığın her adım. Huzur bulacağına inanıyoruz. ✨🌸
Cevap
16Cevap
Allah bilir onu.
Sadece açıksın diye cehenneme gitmezsin. Tüm amellerin tartılır neticesin göre cennete veya cehenneme gidersin
Bunu biliyorum
@Eıırıdnoe evet farz ama dediğim gibi diğer her şey tamsa cehenneme gitmez
@Eıırıdnoe dediğim gibi diğer ibadetler tamsa cehenneme gitmezsin ama tesettüre girmek farz bunu hiç bir zaman unutma
Bende çok açık giyinmiyorum ama günahkarım bende sizin gibi ama tövbe ettim birdaha yalan konuşmayacağım dedikodu yapmayacağım
@Eıırıdnoe rica ederim 🌺
Evet kesinlikle
Ne alaka? İman eden herkes Cennet'e gidecek inşaallah sadece günahlarının bedelini ödersin. Allah ne emrettiyse yapmakla mükellefiz harama haram değil diyemem.
Bende kapanmak istemiyorum ya bir kere kapandım geri açıldım boğazımı çok fena rahatsız ediyor nefes alanıyormuşum gibi
tamam da bir tek bunlar uzerine cehenneme gitmiyoruz ki, baska bir cok yanlislarimiz hatalarimiz da var. O bir yanlis eksiklik digerleri baska, neyi niye kiyas yapiyorsun ki simdi..
açık olman bir günahtır cezasını çekersin ama bu cehenneme gideceksin demek değildir
Onu Allah bilir de zaten hepimiz cehenneme bi uğrıcaz
Hayır tabi bunu biz bilemeyiz ki asla. Ona bakarsan herkes cehenneme gider çünkü günahsız kimse yok
Günah ve sevaplara bağlı hangisi baskın gelirse.
Her samimi müslüman cennete girecektir _ Ama gğnahlarının karşılığını cehennemde ödedikten sonra
Ne alakası var ya benimle kapalı hatunlar gördüm açıklara taş çıkardım Hey yavrum hey
Kim nereye gideceği kimse bilmez
Kesinlikle
Kimin nereye gideceğini Allah bilir
Evet
Mesela ayakkabısıyla köpeğe su içiren hayat kadınını Allah-u teala affedip cennete koymuş.
Bu gerçek mk
Mi.
Peygamber efendimiz (s. a. v.) anlatmış.
İnternette hikayeyi "köpeğe su veren hayat kadını" diye araştırırsan uzun halini bulabilirsin. Hadisi şerif olduğu söyleniyor.
Bende namaz kılıyorum ama saçım açık
Kimin gideceğini kimse bilemez
Orasını Allah biliyor gğnhalar sevaplar karşılaştırılıyor hangisi baskınsa öyle biraz da
Bu haksızlık olur.
Yetkili bir varsa cevaplasın
Herkes gidicek
Evet.
Onu Allah bilir
Evet
orasını bilemeyiz günahın çoksa yanarsın
Bunu kimse bilemez ama günah gerçeğini değiştirmez
Günah olduğunu biliyorum ne yapsam ne etsem kapanamam
Yanlış anlama kapalıları hiç sevmiyorum gördüklerim hep cahil insanlardı ve dünyadan bir haberleri olmayan Fatma soydaş bile beni soğutu
Kapalılık la alakasi yok dediğinin nasıl görmek istiyorsan öyle görüyorsan baykarın ekibini incele istersen açık Kapalılık bunu belirleyen bir durum degil büyük konuşma bu arada
yooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?