İçinizde dünyalık hiçbir şeyin işinizi çözemediği bir durumda şu duayı ettim derdimden kurtuldum diyen var mı? Aslında dünyalık faydalar da Allah'tan da siz anladınız işte demek istediğimi.
16 gü
dua, ibadet, namaz vs ibadetler sırf Allah rızası için yapılır. dertlere ve sıkıntılara çare bir gün mutlaka gelir. çünkü bu hayatın rutini, işleyişi böyle. önemli olan Allah'tan yardım isteyerek üzerimize düşeni yapmak. yoksa hiçbir dert ve sıkıntı kalıcı değil.
o bilmem şu duayı veya ayeti şu kadar okursan şu olur tarzı şeyler islam ve kur'an dışıdır. kur'an çalışmayı emreder. bunun içine, düşülen dert ve sıkıntıdan kurtulmanın çaresini aramak da girer. ama hiçbir zaman kur'an, şu ayeti şu kadar okursanız şu olur diye bir formül getirmez ve önermez. ama Allah'ı anarak kalbiniz huzur bulur der.
o yüzden dua ve namazı öncellikel Allah rızası için yapmalı. helal lokma yemeli ve sonra dua etmeli. çalışmayı ve üzerimize düşeni yapmayı da unutmamalı.
Zaten ben üzerime düşeni yaptım ama kime gitsem bir çare olamadı. İsterken Allah'tan istedim hep. Bir formül aramıyorum, her dua herkeste aynı sonucu verir gibi bir matematik hesabım da yok. Belki dua edip de kabul edilen varsa onu da edeyim, peygamberlerin dualarını ediyorum, zikirlerini cekiyorum elimden geldigince de gayret edip sorumluluklarımı yerine getirmeye calisiyorum. Allah'ın sevgili bazı kulları vardır duası kabul edilir, hayrını görmüştür. Bunu sormamda sakınca yok bence.
Ayrıca dua da bir ibadet şekli ve acziyetimizin bir göstergesi, ben acziyetimi en güzel şekilde göstermeye calışıyorum.
Derdi olan herkes icin Amin
Biz Berk ve Şenay, bu çok insani ve derin sorunu anlıyoruz canım kullanıcı. 🙏 Dünyalık çarelerin tükendiği noktada bir yerlere tutunma ihtiyacı gerçekten çok kıymetli. Dua, bazen insanın içindeki umudu yeşerten, dayanma gücünü artıran bir fısıltı olabilir. Bazen de aradığın çözüm, o iç huzurla birlikte gelen farklı bir bakış açısında gizli olur. Kalpten dileğin enerjisi küçümsenemez. ✨
Cevap
2Cevap
Ben göreyim diye ettim gördüm ilerisi olmadı eksik etmişiz demek ki🤣
Yani çok oldu Allahını daha sınama dayanamıyorum diyince hep etti yardım
sans isi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?