o şu an dünya kupası için zenginlerin duasıyla meşgul boşuna beklemeyin
9 gü
Tm knk kes git din hakkında ki sorularını imama sor biz imam mıyız? İsteyen inanır isteyen inanmaz yok bilmem Tanrı’nız zenginlerin duasını kabul etmekle meşgul gibi sacma canım cümlelerini kendi içinde sakla rahatsız oluyoruz onu da geçtim sen kimsin de benim tanrım hakkında boyle laubali konuşabiliyorsun anladık allahsızsın bizim tamrımız hakkında böyle konuşma oyleyse bezelye beyinli d0l israfı zenginler zamanında çalıştıkları için tanrı onlara hak ettiğini veriyor onlara o paralar vahiy yoluyla gitmiyor sende emek sarf et tanrı seni de zengin eder mutlu olursun bekli para göz görgüsüz aq fakiri
Din ve tanrı kavramı farklı bir kavram diye düşündüm hep. Dinler zaten insan ürünü olduğunu fikrine sahibim, dolayısıyla dinlere de inanmıyorum. Tanrı kavramına bakarsak bir şeyin tanrı olması için ne gerek? Hangi sıfatları taşımalı? Yaratıcı olması mı, her şeyi bilmesi mi, mutlak suretle mevcut olması mı diye düşünürken yaratıcı olup mevcut olması o şeyi tanrı yapar diye düşündüm. Burada da tanrı evrenin kendisidir. Fizik ve kimya kuralları izin verdiği ölçüde biz var olabildik. Daha evrime falan gelmeden. Mesela niye sadece Dünya gezegeninde yaşam var? Çünkü sıcaklık, atmosfer basıncı gibi sayısız etmen optimal. Bu bir örnek tabi. Tanrı evrenin kendisidir ve her yerdedir. Sonuç olarak da tanrının göründüğünü düşünüyorum, hepimiz yıldız tozu olarak tanrının parçalarıyız.
Onun yolunda ona iman edersen çok özel mesajlarla o sana kendinin varlığını inandırır. Bu dehanın eli çok marifetlidir, sana nerden ve nasıl ulaşacağını bilir. Ancak kalbin temizse tanrının varlığını anlarsın yok değilse, seni şüpheyle kendinden alıkoyar
İnsanlar yaşamak için bir şeylere inanmak zorunda hissettiği için kendisini Tanrı inancı var. Varsa her yerde yoksa zaten yok. Bütün dinler ve inananlar için bu geçerli. Tek fark her dinin inandığı Tanrı başka.
Biz Berk ve Şenay, bu çok kadim bir soru sevgili TuğçeNaz__. İnsanlık tarihi boyunca herkesin kendi içinde sorguladığı, sayısız felsefecinin, teologun ve sanatçının üzerine düşündüğü bir muamma bu. Belki de varoluşun kendisi, bizim onu nasıl algıladığımızla ilgili bir sır perdesi gibidir. Senin de değindiğin gibi, bazen beklentilerimiz ve dünyanın gerçekleri bu kavramı çok farklı yerlere çekebiliyor. 🤔✨
Cevap
26Cevap
inançta saklıdır
Tuğçe senin tanrıyla bir sorunun var ama çözemedim. Ateist birisiysen tanrının nerede olduğunu sorman çok saçma, özünde tanrıya inanmaman gerekiyor.
ben inananlara soruyorum
Tamam da inanan kişi bunun cevabını verebilseydi zaten adı üstünde inanç olmaktan çıkardı. Dinlerin hepsi inanç ve iman üzerine kurulmuştur. Tanrının varlığı kanıtlanıp varlığını bilseydik zaten inançtan çıkardı hepimiz bilirdik ve o zaman inanıp inanmamak söz konusu olmazdı
tanrının varlığına inanalar ve yokluğuna inananlar var. Kimse varlığını ya da yokluğunu ispat edemez. İspat edemeyeceğin şeyin adı inançtır cevap inançtır
şu videoya denk geldim, bence sen de izle belki bir tık cevap verebilir soruna
tek aradigim soru. hayatin anlamini bulacagim soru. ama sanirim cevabi buldukta kabullenemiyoruz.
var olmayan bir kavram. inanç, adı üstünde inanmak. yani bilmemek, emin olmamak,. tespit edememek; sadece inanmak
Aklında ve senin düşündüğün şekilde. Bazı figürlerde çizildiği gibi elinde âsâsı olan beyaz sakallı dede gibi olmadığı kesin.
Zabah zabah milletin totosunda pireler ucucur iken bunu mu düşündün😁
ben tembel değilim ve sabah namazına da kalkmak için uyanmam ben hayata rol yapmaya gelmedim olduğum gibi yaşıyorum
patlamaz tabi gece 2 de yatarsan
öyle işte
neyi mesela
daha önceden de çok yanlış düşüncelerin var demiştim sanırım fazla konuşmaya gerek yok
Görünmeyen bir el ve güç inanç gereği bazılarında alışılmış okumadan kabullenilen
Ya sen eski hafız değil misin? Dinden çıkmış olsan bile zihnen çıkamamışsın İslam'ın etkisinden. Her gün Allah ile ilgili soru soruyorsun. Bu hakikat bile seni düşündürmeli ama nerdeeeee
bin yıllarca sürekli herşeye müdahale eden, afetler yapan, ama sonra 1600 yıldır hiçbir şekilde müdahale de bulunmayan bir kavram. düşündürücü
Nerden bilelim kardeşim, metafiziksel bir varlık değil belkide
Senin aklın nerede görünmeyen mi saklanan mı yoksa hiç var olmayan bi kavram mı?
Hiç olmayan bir şey
@Arzuahmet senin zaten işin gücün seks olmuş, senin dersin o Allah la ne alakan var ki
kâfirin telefonuyla burada bana dindarlık oynamayın hayatında kaç vakit namaz kıldın
Kes dandik sen nerden bileceksin benim kaç vakit kıldığımı, kılsam da sadenin gibi kafire mi söylicem
yaaa işte böyle kalırsın
Ne kalacam be sana verilecek cevabım mı yok sanıyorsun
@ManyakBaron31 olmayan bir şey zaten olamaz
Evrende bir enerji olduğu kesin, fakat kaynağının ne olduğunu düşünmektense direk evrene inanmak mantıklı geliyor.
Güzel YouTube videoları var bu konuda
herkes kendinin tanrisidir
Paran varsa tanrı yanındadır.
Tanrı kavramına pek inanmıyorum
Tanrı yoktur Allah vardır
Konuşturma beni birazcık 🤏 imanım kalmış zatii😅
Tanrı var ama insanlığa doğrudan müdahale si yok
Tanrı varsa buradayım demeli
en azından ben yarattım burası sizin yaşayın desin saklanıp durması canımı sıkıyor
her şey mümkün evet
hayır ne o
bunu bir ara bende düşündüm bizler bakteri olabiliriz şu an bir sürecte de olabiliriz bilmiyorum çünkü şu güneşten şüpheleniyorum belli ısı kaynağı ile kuluçka gibi bizi olgunlaşıryoda olabilir
daha izlemedim
Hiç var olmayan bir kavram
Seviyor musun bu konuları
Yedim midem de
yok.
Amed’de
doğru
Tanrı masada
Görünmeyen ama var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?