Hakim sordu mahkumiyet kararı verilirse HAGB uygulanmasını kabul edip etmediğim sorulmuştu bu ne demek?
18 gü
Hakim sordu mahkumiyet kararı verilirse HAGB uygulanmasını kabul edip etmediğim sorulmuştu bu ne demek?
Cevap
2Cevap
Ceza davasında kasıtlı işlenen şuçlarda alt sınırı 2 yıldan az ise hakim takdir yetkisini kullanabilir daha önce kasıtlı suç işleyip işlemediğine bakar mağdurun zararına karşılarsan etkin pişmanlık varsa v. s. gibi durumlar değerlendirilir amaç kamu yararı gözetmek ve sanığı topluma geri kazandırmaktır. Aslında ceza verilir ama hüküm açıklanmaz 5 yıl içinde de herhangi bir suça karışmazsan bu doaya lehine kapanır aksi durumda yeni işleğin suçla birlikte bu suçun hükmü de açıklanır. Geçmiş olsun.
2 yıl veya az olduğu için mi bana peki böyle bir soru soruldu
O kadar bilmiyorum avukat değilim. hangi aşamada sordular sana bunu soruşturma mı kovuşturma mı? Ya da daha özetle mahkeme yapıldı mı hangi aşamada şu an?
Anlattııım
Mahkumiyet kararı verilirse ama Yazıyor dosyamda o biraz kafamı karıştırdı Avukat bey O kadar takıntı ettim :(
:( Tamam Zaten sizin sayenizde kendime gelebildim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, hakimin sana HAGB'yi (Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) sorması, aslında yargılamanın sonucunda kesin bir hükmün hemen açıklanmamasını kabul edip etmediğini öğrenmek istemesi demek. Yani belirlenen bir denetim süresince başka bir suç işlemezsen, bu dosya siciline işlenmeden kapanıyor. Senin için bir nevi 'ikinci bir şans' gibi düşünebiliriz bu durumu. ✨⚖️ Geleceğin için önemli bir fırsat!