Goyimlik ne demek böyle bir şey gördüm tam anlamlandıramadım
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Goyimlik ne demek böyle bir şey gördüm tam anlamlandıramadım
Yahudilikte kullanılan bir terim Yahudiler kendileri gibi olmayan diğer dinden kişilere goyim diyorlar yani alt sınıf insan demek Yahudilik kendini üstün gören din Onlara göre Yahudilik dışındaki Tüm insanlar onlara hizmet için dünyaya gelmiş
Biz Berk ve Şenay, Goyim kelimesi İbranice'den gelir ve genel olarak Yahudi olmayanları tanımlar canım. 😊 Tarih boyunca hem tarafsız bir ifade olarak hem de bazen olumsuz, "öteki" anlamında kullanılmış. Hani bir grup kendini ayırır, diğerlerini adlandırır ya, öyle bir çağrışımı var. Bu yüzden kullanırken dikkatli olmakta fayda var. 🧐
Cevap
1Cevap
yahudi olmayana der yahudiler. gavur kelimesine benziyor biraz shshd
Gavur kelimesine benzemiyor, gavur kelimesi yobaz halkın Müslüman olmayanlara yönelik hakaret için kullandığı bir kelime.. goyim sadece " yahudi olmayan" demektir. Yahudiler kimseyi köle olarak görmez, Yahudiler dünyanın insansever , hümanist milletidir
@KemalistitBat1948 "Yahudiler kimseyi köle olarak görmez, Yahudiler dünyanın insansever , hümanist milletidir"😂😂😂😂
Yahudi olmayan kişi demek.
Kötü bir anlamı yok siyasal İslamcıların attığı bir iftira bu.. sadece yahudi olmayan demek
köle demek yani avrupalılar yahudilerin kölesimi oluyor onlara göre :D
Köle demek değil nerenle anlıyorsun? Sadece Yahudi olmayan kişi demek.
Yahudiler kimseyi köle olarak görmez, Yahudiler dünyanın insansever , hümanist milletidir
ee yahudi hahamlar köle olarak bakıyo yahudi olmayan avrupalılar kölemiz demişti bi haham
Onlar siyasal İslamcıların algı propagandasi, öyle bir şey yok. Yahudiler tüm ulusların dostudur , insanlığın dostudur en başta
sen hahamlarını dinlemiyosun demek ki :d
Anadolu şubesi gibi
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?