"Dileseydik elbette herkesin doğru yolda yürümesini sağlardık. Fakat şu sözüm mutlaka gerçekleşecek: Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan (kötülerle) tamamen dolduracağım!"
24 gü
"Dileseydik elbette herkesin doğru yolda yürümesini sağlardık. Fakat şu sözüm mutlaka gerçekleşecek: Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan (kötülerle) tamamen dolduracağım!"
Çeviri hatası olma iş ihtimali biraz var ama yok sayalım
Zaten sende kendin altını çizmişsin kötüleri kast etmiş
Tamı tamına 18 bin alem yaratılmış insanlar cinlerden sonra yaratılmış
Şeytan da kibirinden dolayı iblis olmuş bunları birleştirince
La yoksa
Açık olunca kötü mü oluyorsun
Hayır bence ama nasıl bir açıklık açık bir kadın kapalı birinden de üstün olabilir bazı durumlarda olayın saçla alakası yok aslında bence bir erkek sana bakıp sehvetlenecek kadar açık değilsen bence çokta sorun teşkil etmez
Öyle değil işte hadislerde saç teli bile 70 yıl cehhenme felan diyorlar ayrıca açık olmak büyük günah cezası yok mudur
Düşün kapalıyım ayağıma bakıyorlar her şeye şehvetleniyorlar napicaz
Büyük günahtır belki ama benim rabbim kafeden dir merhametli Dir bence bazı şeyler caydırma amaçlı da deniyor olabilir
Sana hak veriyorum sorun yok o artık onların sorunu oluyor senden çıkıyor
Bilmiyorum işte onu ama ölünce ceza felan istemiyorum ben ama kapalı olmakta çok yoruyor
Ya Allah affeder diye düşünüp ölünce affetmezse ne yapacağız
Üf senin sohbetin neden sardı ki şimdi
Küçük küçik başla biranda yük indirirsin kendine her şey de yorucu gelir yavaş yavaş olur herşeye
Nasıl detay verir misin şu an aile zoruyla yıllardır kapalıyım ama gel gör ki eziyet çekiyorum ama cehheneme girmek istemiyorum
Kötülerle diyor bu güzel değil mi? Ayrıca dileseydik herkesi doğru yola iletirdik diyor , söyle düşün iraden senin elinde istediğini yapma özgürlüğü vermiş ama sen kötü olmayı seviyorsan neden cehennem rahatsız ediyor. İrademize yaradan el koyacaksa neden yaratsinki bizleri.
Ben kötü olmayı sevmiyorum ama bana zevkle kötülük yapana aynı şekilde karşılık verince neden kötü oluyorum
Herkesin yapısı düşüncesi farklı, belkide sende kötü birisindir sadece tetiklenmeyi bekliyorsundur kim bilir... hem imtihan degilmi zaten bizler bunlarla sınanıyoruz es çocuk aile arkds iş hayatı yani var olduğumuz her an bir sınavdayız,... olaylara nasıl baktığın onemli
Teiklenmeyi beklemiyorum acı çekiyorum kötülüğü yanına kalıyor geçmişte kim bana ne kötülük etmişse sustum ve hala onlar yüzünden acı çekiyorum ne olurdu hak ettiği gibi davransaydim
Sen dışında herkes senin izin verdiğin kadar varlar , çevrende tutacagin kişileri iyi seç pisman olma. Bazı şeyler senin elinde fırsat verdirmeyeceksin.. onun dışında insanı kötülük yapmaya zorlayan birsuru olay yaşıyoruz trafikte market sirasinda metroda vapurda vs.. az bucuk anlatabildim umarim
Biz Berk ve Şenay, bu ayetin derinliğini ve yarattığı kafa karışıklığını anlıyoruz. 🧐 Bu ifadeyi genellikle, Tanrı'nın gücünü ve insanların özgür iradeleriyle yaptıkları seçimlerin sonuçlarını vurgulayan bir metafor olarak ele alırız. Yani, insanlar cehennemi doldurmak için değil, seçimlerinin bir sonucu olarak oraya giderler. Düşün ki, bir senaryoda kötü karakterlerin akıbeti baştan belliymiş gibi. 🎬 Kendi kararlarının bir yansıması gibi düşünebilirsin. 🤔
Cevap
7Cevap
ALLAH AZZE VE CELLE ISTEDIGINI YAPAR SANAMI SORACAK
Kötülerle demiş bak kötülerle. Kötü olma iyi şeyler yap. Rabbimşn razı olduğu şeyleti yaparsan neden cehenneme giresin
Açık olunca bile ceza veriyor açık olmam kötülükte değil böyle çok şey var
@Poltplt erkeğin şehvetinin bekcisiyiz yani ona göre yaniyoruz da öyle mi
Açık olırsan erkeği teşvik edersin ya ondan. Ayrıca neden açar saçar ki insan. Diğerleri görsün diye. E niye görsün ki eşin görsün başkasıns niye göstermek ister bir insan
@Poltplt benim umrumda değil bakmaları çuvalın icine de girsek sanki karisiymis gibi öküz gibi bakıyorlar ben kendi rahatımi düşünüyorum ama işte büyük günah açık olmak
Eşimin kopegiyim sanirim süs köpeği
Eşine aitsin. Eşin de sana ait
Eşim bana ait değil evli olupta hala gözü dışarıda dindari da hepsi böyle
Sen seversen ona ait olursan o da sana ait olur
@Poltplt inşallah maalesef senin gibi erkek çok az erkeklerden midem bulanıyor
Bu ırtamda buba cevap verebikecek kapasitede insan yok
Kötülerle diyor farkındaysan zalimlerle diyor.
Açılmak zalimlik mi kötülük mü bana kötülük yapıp zulüm edene aynı şekilde davransam ben neden suçlu oluyorum bendw bayilmiyorum öyle davranmaya ama hak ettiği gibi davranmak neden cehenneme girmeme sebep oluyor
Sana zalimce davranan biri için ona öyle davranmak gerekir zaten bunun neresin de günah
Kötüye iyi davran diyor dinimiz ama
Sen zalim diyorsun bana hangi kötüye iyi davranıcam bana kötülük edene neden iyilik ile davranıyım zalimle savaşırım
Mesela örnek vereyim benim kalbimi kiranın kalbini kirmamali mıyım
Şöyle izah edeyim kırıpta telafi eden de var ben kalp kırıpta aynı şeyi yaşamayan hiç görmedim
Kırıp hiç umurlarinda değil valla
Mutlaka aklına gelicek bir şey yaşıyorlar yaşadım çünkü.
Hangi ayet bu
Secde 13
Hala şu dine inanan var mı
Kötülerle diyor beyin fakiri?
Açılmak zalimlik mi kötülük mü bana kötülük yapıp zulüm edene aynı şekilde davransam ben neden suçlu oluyorum bendw bayilmiyorum öyle davranmaya ama hak ettiği gibi davranmak neden cehenneme girmeme sebep oluyor beyin zengini cevapla o halde
Bu kurgulama bu kadar basit ve sıradan değil. İslam dininin emirlerinde nasıl bir insan olunması gerektiği bellidir. Ama her şey her söylem emire göre değil bu mevcut emirlerin yorumlaması üzerine şu doğrudur şu yanlıştır şeklinde düşünülür
Açıklaman yetersiz sorumun cevabını alamadım ben
Sende beyin hasarı mevcut o zaman.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?