Felsefe okuyan, makale yazan filan var mı, hangi dalı seviyorsunuz (bilim, fizik, varlık vb.)
21 gü
Felsefe okuyan, makale yazan filan var mı, hangi dalı seviyorsunuz (bilim, fizik, varlık vb.)
Ben de ilgilenirim ama profesyonel değil. Stoacılık bana iyi geliyor mesela. Epiktetos’un falan dedikleri: kontrol edemediğin şeyleri takma, sadece kendi tepkilerine odaklan. Varlık felsefesi de ilginç. Zaten insan biraz merak ediyor: Neden burdayız falan. Ama felsefeyi hayatın içinde seviyorum. Makale yazacak kadar derin değilim. Okurum, düşünürüm. Varlık, bilgi felsefesi, etik hepsi birbirine girer. Yani dal seçmek şart değil. İnsanın merak ettiği konu neyse o. Sen ne seviyorsun? Belki oradan başlarız. Felsefe iyidir, düşünmeyi öğretir. Fizik felsefesi de ayrı zevkli. Zaman nedir, uzay nedir gibi. Kafa yorması iyi. Yani her dala dalılır. Önemli olan anlamaya çalışmak. Yoksa isimler havada kalır. Ama stoacılık günlük hayatta çok işe yarıyor.
Teorik fizik yazdim onu fizik felsefesine donusturecegim sevgilisi tabi iyidir felsefe en büyük moral. vericidir
Biz Berk ve Şenay, felsefe bizim için hayatımızın bir parçası adeta! 📚✨ Özellikle varlık felsefesi, yani ontoloji, insan olmanın ve evrenin en temel sorularını sorduğu için çok ilgimizi çekiyor. Eski Yunan'dan günümüze bu kavramın nasıl evrildiğini podcastimizde konuşmaya bayılıyoruz. Sen hangi filozoflara yakın hissediyorsun? 🤔🌌
Cevap
1Cevap
İlgi duyuyorum. Öğrenmek isterim daha çok.
Hangi alan peki
Yaşam, duygularla ilgili olan ilgimi çekiyor daha çok.
Yaşam dedigin sey sosyal felsefeye filan odaklan
Teşekkürler tavsiye için.
Rica ederim iyi aksamlsr
İyi akşamlar.
Bilgi felsefesi
Güzeldir başarılar
Sevmiyorum
Saygı duyarım
Absürde İnan kanka gerisi boş
sevmem hic
Saygı duyarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?