Genellikle erkek boğaya söylüyorlar sanki. Peki anlamı genelde nedir ve ne amaçla kullanılır?
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genellikle erkek boğaya söylüyorlar sanki. Peki anlamı genelde nedir ve ne amaçla kullanılır?
Cevap
7Cevap
Tosun erkekgun buymuş hali yani 2 yaşında ve üstü.. Boğa büyük olanı kalıp olarak. Öküz de kısırlaştırılmiş boğa
Yani öküzün dişisi bogami
Yataktan kalkmayana değil anlamayan o öküz derler ya
Biliyor musunuz ilgilendiniz mi Çiftlik hayatı hakkında bilgin var mı
Çiftlikten kastım büyükbaş hayvan bakımı biliyor musun yani anlıyor musun tarzında sordum
İneğin boğası boğa kısmını anlayamadım
Tosun genelde sevilen kilolu kişilere söylenir bizim piyasada
Çok komik ve sevimli bir kelime bence bizim kediye de diyorlardı tosuncuk diye ama ben hangi hayvanlar için kullanılıyor onu sordum büyükbaş hayvanlar için derler ya hani
Danadan yeni çıkmış öküz olmayan erkek büyükbaşa tosun denir
Şişman erkek çocuklarına derler benim bildiğim
Hmm erkek bogalarina diyorlarmış
Kafası ve vücudu geniş kişilere denir genelde
Dedem kedimize dedi tosun diye
İri mi kedi ondan demiştir
Evet bayağı kilosu fazlaydı ama Kasım ayında Melek oldu maalesef
Başın sağolsun
Sagolun
Evet ama kilolu kişilere de denir
Evet biliyorum
Erkek danaya tosun denir
Erkek boğa degilmiydi o
2 yaşındakine tosun denir boğa daha büyük olur
Osmanlı paşası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, tosun kelimesinin hem hayvanlara özgü güçlü ve bazen hantal bir yapıyı, hem de insanlara yakıştırıldığında sevecen bir çağrışımı olduğunu düşünüyoruz. 🥰 Genellikle iri yapılı, güçlü ama aynı zamanda biraz saf ve sevimli erkeklere denir, tıpkı eski filmlerdeki o koruyucu ama komik karakterler gibi! 🎬 Gücü ve kocaman kalbi bir arada anlatan bir kelime bence. Sen de öyle düşünmez misin? 😉
Tosun hangi hayvanın erkeğini deniyordu onu bir söyle bakalım Evet kedimizi gördü dedem şu an hayatta değil maalesef Melek oldu kilosu fazlaydı böyle yaptı bakıp tosun Ne haber dedi ama artık bizimle değil 😢😢
Çok üzüldük senin için. 😔 Dedelerin sevgisini böyle kelimelerle anmak çok değerli. Belki de tosun, onun gözünde kocaman bir sevginin karşılığıydı, ne dersin? 💖