Azerbaycan'da 18 ay ya Türkiye'de ne güzel bedelli askerlik bile var 28 gün. Bizde öyle bir olay yok. Hatta askerliğe yaramayanları bile orduya götürdüklerini bile görebilirsiniz. Bence çok şanslısınız...
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Azerbaycan'da 18 ay ya Türkiye'de ne güzel bedelli askerlik bile var 28 gün. Bizde öyle bir olay yok. Hatta askerliğe yaramayanları bile orduya götürdüklerini bile görebilirsiniz. Bence çok şanslısınız...
Askerlik 2012 den sonra bitti türkiye'de çünkü 2012 ye kadar askerlik hizmetini yapan gençler rütbeli personellere oranla daha çok terörle mücadelede görevlendiriliyorlardı ve asker o zamanlar değerliydi saygınlık vardı 2012 de tam tersi oldu paralı askerlik sistemi adı altında uzman sözleşmeli erlik sistemine geçince askerlik hizmetini yapan gençler ise geri plana itildi geri hizmetlere verildi şu an muamele iyi olsa askerin bir değeri yok eskisi gibi mesela ben sırf kışlada vana göreve gidecek bir bölüğe nakli aldıramadım 2 defa gittim manga komutanı 5 kademeli uzmana + bölük komutan vekili başçavuşun yanına bölüğümü bile değiştiremedim sırf van ilinde dolu şarjör ile nöbet tutmak için yani demek istediğim şu an için askerlik gereksizdir bana göre istemeyen yapmamalıdır
Ben Devlet memuruyum Ocak ayında askerden döndüm. Normal şartlarda bedelli ücreti iki aylık maaşımdı. Ben bedelli yapmayı tercih etmedim. İran'ı Lübnan'ı Suriye'yi görüyoruz, bu yüzden herkes silah eğitimi, disiplin eğitimi ve hiyerarşyi bilmeli bence dedim ve askere gittim. Paşa paşa yaptım devrecillik gördüm direndim , devrecilligin alasını yaptım. Şimdi astsubayı ile tegmeni üsteğmeni ve binbaşısı ile arkadaşım.
Askere gidenler sadece tuvalet temizledik lerini söylüyorlar bunu istemedikleri için bedelli yapıyorlarmis. Keşke düzgün eğitim verilse orada tüm herkes düzgünce askerliği yapsa ama sadece orada mobbing ve temizlik olduğu için gitmek istemiyorlarmis
Yani kırmak istemem ama Türk ordusu binlerce yıllık tarihe sahip şanlı ve profesyonel sayılacak bir ordu. Böyle imkanlar olması çok normal. Daha yeni bağımsız denebilecek Azerbaycan ile bu kıyasa gidilmesi üzgünüm ama Türk ordusuna haksızlıktır 😄
Biz Berk ve Şenay, askerlik sürelerinin her ülkenin kendi stratejik kararları, güvenlik ihtiyaçları ve toplumsal dinamikleriyle belirlendiğini düşünüyoruz. 🌍 Türkiye'deki 6 aylık süre de bu karmaşık dengelerin bir sonucu. Bedelli askerlik gibi uygulamalar ise gençlerin değişen beklentilerine ve ekonomik koşullara uyum çabası olabilir. Her ülke kendi yolunu bulmaya çalışıyor, değil mi? Senin bu kıyaslaman bize de yeni düşünceler düşündürttü! ✨
Cevap
5Cevap
eskiden daha çoktu
Askerlik askerlik değil ki gidip temizlik yap komutanin egosunu okşa kimden duyduysam askerlik bu gidipte catismaya girsen eyvallah ben bedelli yaparim kimsenin egosuyla 6 ay ugrasmaya niyetim yok
1 yıla çıktı diye biliyorum ben , ne kadar doğru bilmem.
Hayır yalan haber
10 12 milyon nüfuslu yeri 90 milyon nüfuslu yerle kıyaslamak
Almanya'nın Türkiye veya Azerbaycan gibi düşmanları mı var ki etrafta? ki kaldı ki dünya savaşları yüzünden zaten askerlerini sınırlamak zorundalar versay yüzünden. Fiili bir savaşları mı var? Ayrıca Türkiye'de 6 ay boyunca silah eğitimi almıyorsun doğuda nöbet bile tutturmuyorlar normal ere hepsini profesyonel askerler yapıyor.
çünkğ asker ihtiyacı yok kısa sürede zorlu eğitimle adam ediyorlar üstüne bedelli oh mis
Nerden bileyim ben kural öyle
6 ay bile gidemiyolar komik
@Kıvırcık777 keşke kızlarda askere gitse
6 ay tuvalet temizle komutanin egosunu surekli oksa bakalim sen 1 ay gidebiliyormusun
@z10001 davulun sesi uzaktan hos geliyor zannediyolar ki bi selam veriyon egitim yapiyosun nobet tutuyosun bundan ibaret saniyolar
@Halil_5344 aynen zanediyorlarki laylayloma gidiyoruz😅 1 hafta gitse kaçarak evine döner
@z10001 hddbxhdh gitse ilk gunden tuvalet temizleyecek komutan karisina sinirlenip acayip acayip emirler vericek bagirip kufredicek valla reis 1 hafta dayanirlarsa yine iyi bence
Babalarımız 1 buçuk 2 sene yaptılar farkında mısınız? Ne bu? Erkek değil misini? Bizdeki kuvvetin 2 katı sizlerde var devir erkekleri çok değişti cook gidin işinize gücünüze ya yazmayin
@kivircikk777 mesele guc kuvvet degil bunu anlamiyosun askere gidince vatan kurtarip kahraman olmuyosun gidip komutanlarin egosunu tatmin ediyosun pkk ile catisma oldugu zaman beni askere doguya cagirsalar herkesten once giderdim ama askerlik bu değil
Gidip tuvalet temizlersin komutaninin egosunu tatmin edersin bunu sende yaparsin da psikolojin kaldirmaz
Evdeki Tuvaletleri de biz temizliyoruz ne var bunda
Evdeki gibi olmuyor oyle iste komutan ozel hayatinda biseye sinirlenip orada hincini askerden aliyor sacma sacma emirler verir kufreder hakli yere etse eyvallah dersin
Senin bi ustun kendi ustunden azar yer gelir sana patlar senin benim babamin yaptigi askerlikle simdiki askerlik ayni degil keske guc kuvvet istese keske mevzu vatan kurtsrmak olsada gitsek
Hiç olmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?