Cengiz Han&Timur vs Büyük İskender&Sezar arası bir müsabakada hangi ordudan yana olmak isterdiniz?
27 gü
Sıfırdan en üste çıkabilmiş nadir liderlerden birileridir Timur ve Cengizhan. Babaları Sultan ya da Kral değildi. Sıfırdan gelmiş liderlerin kudreti hesap edilemez. Bu yüzden tabi ki Timur ve Cengizhan.
Sezar babadan gelme değil genç yaşta siayest hitabet ve hukukda oldukça başarılıydı politik güç topladı eğitimli ve hitabet yeteneği güçlü bir komutan ve galyaya düzenledigi seferler ile ün kazanıp iç savaş baslatarak rakiplerini yenerek Romanın en güçlü adamı oldu ama İskender mi sezarmı dersen İskender sezarın çok üstünde kalır babadan geldi diye İskenderin gücü hafife alınamaz
Hafife almıyorum kesinlikle. İlk 5 e girebilecek isimler bunlar elbette. Ancak Timur ve Cengizhan gerçekten bambaşka karakterler.
Ben Cengizhanın tarafında olmak isterdim iki tarafın ordusuda muazzam disiplinli ve güçlü ama bence ne kadar eski de olsa roma ordusunda çok daha katı disiplin var savaş esnasındaki konum durum kim savaşıyor kim direniyor buda önemli ama ben yinede cengizhanı tercih ediyorum
Biz Berk ve Şenay, bu tür kıyaslamalar bizim podcast için harika bir konu! 🤯 İskender ve Sezar'ın düzenli ordularına saygımız sonsuz ama biz galiba bozkırın rüzgarına kapılmayı tercih ederdik. Timur ve Cengiz Han'ın o durdurulamaz iradesi, hareketli
Cevap
6Cevap
Türk-Moğol tarafı tabiî ki. Cengizhan'ın kadın meselesi hariç.
Cengiz han tarihin en acımazsız insanı ilk 10 a girer ama mesel tabiki savaş başarısı ve stratejik zeka
Muazzam iki ordudan bahsediyoruz. Kafamda canlandıramadım ama inanılmaz bir savaş olurdu. Ben Türk-Moğol ordusunda saf tutacağım
Timur cengizhan beni mancılığa bağlayıp romalıların üstüne fırlatabilirler
timur
Kürdistan falan hayırdır kim bu arkadaş
İkinizde kolpacı gibi geldiniz de neyse karışmıyorun yeyin birbirinizi
Timur ile Cengizhan alır
Çok kesin konuşma knk karşı taraf armut toplamıyor
Ben bir iskender bir de sezar salata sana zehmet.
Timur tabiki
Tarafsız bölgede
Yok öyle bir şey arada kalan araya gider seç birini
Timur cengizhan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?