Aylar önce bir tarih sayfasında Murat Bardakçı'nın Mehmet Akif Ersoy ve 2. Abdülhamit'in arasındaki düşmanlık hakkındaki bir konuşması paylaşılmış. Gerçekten de tarihte böyle bir şey var. Ben de Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim diye gittim yorum yaptım. İzahlı kaynaklı yorum yaptım. Neden olduğunu da anlattım. 2. Abdülhamit her ne kadar İslamcı gibi görünse de bunun onun kendi menfaatleriyle iktidarda kalmak için bir kılıf olduğunu, Mehmet Akif'in ise gerçek bir İslamcı olduğunu, İslam'a karışmış olan hurafe ve batıniliğe, kaderciliğe karşı olduğunu anlatmıştım. Abdülhamit'in tahta geçmek için İttihatçıların desteğini alarak tahta geçebildiğini anlattım, Tevfik Fikret'in Galatasaray'dan arkadaşı olduğunu ve Tevfik Fikret'in Abdülhamit'e övgü şiiri yazdığını ama sonradan iktidara gelince yaptıklarından dolayı kendisine suikast düzenleyen Ermenilere bile teşekkür ettiği şiiri olduğunu, yalnızca onun değil o dönemdeki ne kadar reformcu aydın eğitimli liyakat sahibi bürokrat takımı varsa hepsinin üniter devlet, ulusçuluk fikrinde olduğunu yazmıştım. Lisede edebiyat derslerindeki Tanzimat, Servetifünun, Fecr-i Âti, Milli Edebiyat döneminde okuduğunuz şair ve yazarların çoğu asker bürokrat takımı. O dönemlerde eğitim, sanat, ideoloji sahibi olmak çok üst düzey insanların sahip olabileceği bir şeydi.
Ben böyle edebiyattan gazete isimleri, kaynaklar falan vererek anlatıyorum. Bana Atatürk'e hakaret eden bir 0. Ç. geldi, Atatürk'e siyonist dedi, Osmanlı gelse heykellerinizi yıkar dedi. Köy Enstitülerinde ahlaksızlık yapılıyor diyerek Atatürk'e hakaret etti. Yazdıklarımda İHA SİHA yok, benim İHA'ya SİHA'ya karşı olduğumu söyledi. Atatürk'e, bana falan Rum Ermeni dedi. Bu 0rul evladını CİMER'e yazsam bir şey olur mu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer