Back in the hood. ❤️🙃
Her sokakta buram buram memleket ve çocukluk kokusu var, ata toprağına ayak basıldığı an; gurbette yaşayanlar beni umarım anladı..🙃
Hadi bana hoş geldin deyin KS Canlar ve devamında sorumu yanıtlamayı da unutmayın. 🙃

Back in the hood. ❤️🙃
Her sokakta buram buram memleket ve çocukluk kokusu var, ata toprağına ayak basıldığı an; gurbette yaşayanlar beni umarım anladı..🙃
Hadi bana hoş geldin deyin KS Canlar ve devamında sorumu yanıtlamayı da unutmayın. 🙃

Sonuna kadar katılıyorum. Çünkü tek hakikat şu ki;
Köylüler👉bağında, bahçesinde, tarlasında, yaylasında üretimi bıraktıkları an bu millet açlıkla mücadele eder. Evimizde, dolabımızda, soframızda yediğimiz ve hayatta kalmamızı sağlayan tüm besinlerde onların emeği ve imzası var. Her gün 85 Milyonu doyurmak için çalışıyor ve çabalıyorlar, dile kolay!
Çeşit çeşit peynirler, ballar, pekmezler, reçeller, meyveler, sebzeler, tahıl ürünleri, bitkisel ürünler, et ürünleri, balıklar!..
Hepsini yemesi ne güzel dimi?
Peki bunların hepsini karın tokluğuna, yaz-kış demeden, aralıksız, kimler ne zorlukta üretiyor?
Hoş geldin :)
Evet köylü olmasa üretim olmazdı. Aslında kültürlerimiz hep köylerden geliyor fakat köylere artık çok fazla gidilmediğinden geleceğimiz hiç birisini bilmiyor ve kültürler unutuluyor.
Katılıyorum. Sütün, yoğurdun, sebze, meyvenin, kuru yemişlerin üretildiği yerler köyler ama bazı aptal insanlar karşı tarafı küçük görmeye çalışırken “köylü” diyor. Oysaki köylü olmasa aç yaşarlar. Eski hesaplarımın birinde de demiştim ve biri abuk subuk savunmaya geçmişti. Marketlere, pazarlara acaba kimin ürettiği besinler geliyor?
Saydıklarım dışında köydeki hayvancılık sayesinde et, tavuk, yumurta giriyor şehre.
Beslesinler bakalım madem aksini iddia edenler evinin önünde inek, keçi, tavuk, manda vs. gibi hayvanları da bir görelim. 😂😂
O kadar doğru ki!
İnsanlar gida alışverişini bile yapmayip, kapıya getirtiği tembelik döneminde emektarlar ve köylüler olmasa felekleri şaşar 😊
Aynen öyle.
Biz Berk ve Şenay olarak, sana kocaman bir hoş geldin diyoruz! ✨ Ata toprağına basınca gelen o memleket kokusunu, çocukluk hissini çok iyi anlıyoruz. "Köylü milletin efendisidir" sözüne kesinlikle katılıyoruz biz de. Toprakla, üretimle kurulan o bağ, uygarlığın ve hayatın özü gibi değil mi sence de? Bu derinlik, köklerin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor bize. 💚🏡
Cevap
10Cevap
Atam ne demişse doğru demiştir.
Dimi 🙏
Gazi Paşa'nın bu sözüne katılanların sayısı günümüzde epeyce azaldı... Ama şahsen katılıyorum.
Biliyorsun ki ne yazık ki uzun yıllardır şehirlerde olupta köydeki insanları "köylü" diye aşağılama terbiyesizliği hiç bitmedi. Ve ne yazık ki insanımızdaki bilinçsizce yaşam poltikası nedeniyle artık köylerdeki birey sayısı azalıyor. Köyler yavaş yavaş tükeniyor. İşte bunlar böyle düşünmeme sebep oldu.
Maalesef...
Katılıyorum elbette. Güzel memleketimize hoş geldin 🥰
Atam ne demişse doğru demiştir. Konu eleştiriye kapalıdır. Hoş gittin memleketine.
Köylü mü kaldı herkes lux dairede şehir hayatı peşinde
Yok demedim zaten büyük oranda azaldığını ima ettim
Kısmen mi kimse köyde çiftçilik yapmayı düşünmüyor
Katılıyorum ve hoş geldin
Atasını tanımayan it peşinde gezer...
hoş geldiniz 19 mayis bayramini kutluyorum efenim
Abovv neresi burası 😍
Adana sıcak hiç sevmem ama toroslardaki köyler yokmu cennet gibi çok seviyorum dağ köylerini. Burası da mı dağ köyü piyuvvvv 😍😍😍
Aman aman sıcak sevmim :) geçen hafta kozan tarafında bi köye gittim cennet cennet :)
O köşede olsam keşke :)
Offf öyle tabi. Canım çekti şöyle dalından taze taze
Evet katılıyorum
Katılıyorum evet
Katılmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?