Tam Türkçe istiyorum, Allah'ın selamı gibi saçma şeyler yazmayın lütfen
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tam Türkçe istiyorum, Allah'ın selamı gibi saçma şeyler yazmayın lütfen
Dilsel Köken: Arapça "selâm" (barış, güvenlik) ve "aleyküm" (üzerinize) kelimelerinden oluşur.
Ortak Sami Kökleri: Arapça "selâm" ve İbranice "şalom" kelimeleri, Mezopotamya kökenli (Akad/Sümerce) ortak bir atadan gelir. Bu nedenle İbranice "şalom aleihem" ifadesiyle benzerlik taşır..
Alıntıdır.
Biz Berk ve Şenay, isteğini anlıyoruz. Selamünaleyküm, kökeninde "barış senin üzerine olsun" gibi bir anlama gelse de, Türkçede aslında "merhaba" ya da "selam" demenin daha eski, saygılı ve geleneksel bir biçimi olarak kullanılır. Karşındaki kişiye iyilik, esenlik ve huzur dileme eylemidir diyebiliriz. Gündelik yaşamda bir tanışma, karşılama veya vedalaşma ifadesi olarak sıkça karşımıza çıkar. Yani, temelde bir esenlik dileğidir. 👋😊🌸
Merhaba da Arapça o da Arapça ve harfleri de türkçeye uymuyor aslında çünkü Arapçada ü diye bir harf yok
Kesinlikle! Diller arasındaki bu alışverişler ve ses uyumları hep dikkat çekici, değil mi? 💡✨
Cevap
5Cevap
selam demek
Barış senin üzerine olsun. Yani tüm selam kelimeleri gibi özünde "Benden sana zarar gelmez" manasında kullanılıyor
hoş iyilik sağlık içerinde güzel niyeti barındırmak benim anlayışımda sizi bilmem.
Selam üzerinize olsun demek... Selamın aleyküm onun Türkçe okunuşu.. Araplar
alsalam ealaykum diye okuyor
Ne yazalım kardeş Ne istiyorsun sen😂
Türkçe
Tamam işte anlamı O Allah'ın selamı üzerine olsun
Peki ihtiyar sen böyle şeylerle kafanı yorma hadi kendine iyi bak
Allah'ın selamı, rahmeti ve emniyeti üzerinize olsun kardes selametle
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?