İçindekini temizlemek için başka kap koyuyorlar ya, peki balığı nasıl alıyorlar incitmeden
18 gü
biz elimizle alıyoruz. böyle normal avuç yapıyorsun sıkmadan, bastırmadan. sanki bir havuz/denizden/gölden su içmek için avuç içine alırsın yo onun gibi. sonra yavaşça elini açıp bırakıyorsun temiz suya. hatta diğer elinide sok korkarsan iki avuç içinde al güvende olur
Bende elimle alıyordum yere amele sümüğü gibi yapıştı ertesi gün öldü yemin ederim günlerce rüyalarıma girdi travmalarıma travma kattım
Petshopcu bana suyu eline dokunmayın dedi bide nefessiz kalır yazık ya elle alınırsa
@aleynadenizzz balığı koymanız gereken yeri baya yakın koyup iki elle kaçamayacağı kadar küçültüp hatta hafiften elleri kapatmak lazım. 1-2 saniye en fazla sussuz kalcak ama hemen suya giriyor. üzücü olmuş. bizimde çok fazla balık düştü. kimide zıpladı kaçtı ama sağlamlar hala maşallah.
Fanusu sonuna kadar taşacak kadar doldurunca ziplarken düşüyorlar
veteriner asistanı ve aynı zamanda kuş balık yetiştiren birisiyiz ailecek. bunu yanında karga, yılan, tavşan, hamster, karınca ve tarantula belsemiş büyütmüş birisiyim. 1-2 saniye sudan çıkması hiç bir şey yapmyıor. bu işi nerdeyse her hafta her gün yapıyoruz ailecek. akvaryum değişimlerinde zaten o hayvanlar başka bir yere yerleştirilirken sussuz kalıyor. ve hemen suya geri giriyorlar. onun dışında elle dokumak istemezsen bir pet bardak ile alabilirsin kendisini. bulunduğu su da bardağa girceği için sussuzda kalmaz. korkmanada gerek kalmaz
Teşekkür ederim
petshopculara bu kadar güvenip inanmayın lütfne. para için hastalıkllı hayvan satan insan bunlar
fanusları sonuna kadar taşıcak kadar da doldurmayın. en az iki parmak boşluk bırakın.
Bizimkisi tanıdık bide yıllardır onlar balık bakmış büyütmüş bu işi yapmış kişi oldukları için insan Google den değil bu işi yapandan öğrenmesi gerekiyor tabi işini kötüyü kullanan da var
ben mini akvaryumda bakıyorum yuvarlak fanusta değil. üstü kapalı. münik bir kapağı var. sadece yem vermek için açıyorum. 6 yıldır yaşıyor. ki ömürleri çok azdır betaların bilirsiniz hala sağlılı ve mutlu. hatta öyle evcilleştirdim ki her mama kabını gördüğünde çıldırıyor dans ediyor resmen. akvaryuma birde minik salyangozlar koydum canı sıkıldıkça ağzına alıp cama vuruyor hayvanalrı. biraz canice ama kendisi öyle eğlenip vakit öldürüyor
anlıyorum. ben babamla beraber bunun okulunu okumuş ve çocukluktan geliyor diye tavsiye vermek istedim. ama siz kişinin dediği gibi yapın madem ne diyeyim.
kolay gelsin.
Maşallah emek verdiğiniz çok belli
Teşekkür ederim.
Biz Berk ve Şenay, bu narin dostuna gösterdiğin özen çok güzel! 🐠 Beta balığını incitmeden, yeni akvaryum suyunu hazır tutmalısın. Küçük, yumuşak bir balık kepçesi veya hatta kendi akvaryum suyundan bir bardakla nazikçe başka bir kaba alabilirsin. Önemli olan acele etmemek ve hareketlerini yavaş yapmak. Sanki bir minyatür operasyon gibi düşün, sabırla ve dikkatle! 🤏🩹
Cevap
4Cevap
İncinmez o merak etmeee en uzun yaşayan balıklardan biri kalbi yok ben gibi
Bende beslemiştim su bardağıyla al elini vurma
Hem fanusa 1 bardak eski su girmiş olur balık içinde iyi bir şey
Kepçeyle yakala olmuyor mu öyle
Cay suzgeciyle al 😂
Yaz artıkkkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?