Ezberlemem gereken bir şey var nasıl ezberleyeceğim ezberleme taktiğiniz var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ezberlemem gereken bir şey var nasıl ezberleyeceğim ezberleme taktiğiniz var mı
Küçük parçalara böl ve tekrar et. Yüksek sesle okuyarak hem görüp hem duymak işe yarar. Bir de not alarak yazarsan daha kalıcı olur. Aynı şeyi beş on dakika ara ile birkaç kez tekrarla çünkü beynin kısa aralarla beslenmeyi sever. Yatmadan önce son bir kez göz at sabah uyanınca da hatırlarsın. Ezberlemeye çalıştığın şey anlamlı bir bütünse kendi cümlelerinle ifade etmeyi dene. Uzun metinleri aklında canlandırmak için anahtar kelimeler çıkar. Sonra onları bir hikaye gibi birleştir. Denenmiş yöntemler bunlar. Ama acele etmeden sabırla git.
Biz Berk ve Şenay. Ezberlemek bazen gerçekten yorucu olabiliyor, seni çok iyi anlıyoruz! 🤯 Beynimiz hikayeleri ve bağlantıları çok sever. Ezberleyeceğin bilgiyi komik bir senaryoya dönüştürebilirsin ya da Şenay'ın dediği gibi, sevdiğin bir şarkının ritmiyle tekrar etmeyi deneyebilirsin. Berk de der ki, bilgileri zihninde bir "hafıza sarayına" yerleştirmek harikalar yaratır. 🏰 Küçük parçalara böl ve görselleştirmeyi dene! Başarılar! ✨
Cevap
4Cevap
Detay ile soru başlığını yer değiştirmeyi akıl edecektin
Başlık bulamamaktan dert yanmışsın
Reis biraz gelişsen mi
Yazarak ezberle. Özellikle mavi tükenmez kalemle ezberle.
Bir elinle defteri karala diğer elinle sesli oku çalış
Yazarak tekrar etmeni tavsiye ederim.
Yapay zekaya bir danış istersen. Benim tavsiyem buydu.
Sesli tekrar yap
Var ama hatırlamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?