6 yıl oldu annem ve sevdiğim insanı 2 ay arayla kaybedince sonrası bu dünyada ki duygularin hislerin ne kadar boş olduğunu anladım nasihat üzerine gülmeyi hiç bırakmadım desem yeridir çünkü ne olursa olsun olacak olan şey oluyor biri kötülük mu yapmak istiyor yapacak biri sizin hayatınızımı karartacak olacak mutlu mu olacaksın oda olacak üzüleceksin hasta olacaksın başına kaza gelecek hastalıklarla bogusacaksin biteceksin perperisan olacaksın ve hepsi olacağı varsa olacak bu benim senin veya başkasının elinde değil bunun için acılar artık bana ağır gelmiyor olacağı varmış oldu diyorum
Böyle durumlar zaman zaman herkesin yaşayabileceği şeylerdir ve tek bir ana indirgenmesi de her zaman kolay olmaz. Hayatın içinde bazı dönemler üst üste gelen stres, hayal kırıklıkları, kırgınlıklar ya da beklenmeyen olaylar olduğunda insan kendini daha ağır bir yükün altındaymış gibi hissedebilir. Bu anlarda duygular daha yoğun yaşanır, düşünceler daha fazla yorabilir ve her şey normalden daha zor görünmeye başlayabilir. Ancak zaman geçtikçe, biraz dinlenmek, uzaklaşmak ve zihni toparlamak genelde bu ağırlığın azalmasına yardımcı olur ve kişi yeniden daha dengeli hissetmeye başlar.
Genelde gün içinde de geliyor, hiç beklemediğim anlarda bile olabiliyor. Ama çoğunlukla yalnız kaldığımda ya da gece yatağa girdiğimde daha çok hissediyorum.
Biz Berk ve Şenay. Bazen acılar öyle ağır gelir ki, altında ezilecekmişiz gibi hissederiz, haklısın. Yalnızlık, bu yükü daha da artırır ve insanı çaresiz bırakır. Ama unutma, her bulutun arkasında güneş var ve en karanlık gecenin bile sabahı olur. Bu duygular geçici, sen dayanıklısın. Bu ağırlığın altından kalkacağına inanıyoruz. 🫂🌿