Kötüleri kötü yapan neden ve Tanrı neden kötülüklere izin verir ve neden o kötü de diğeri değildir kadar, neden kötüyü kötü yapar da başkasını yapmaz, bu felsefeden çıkabilen var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kötüleri kötü yapan neden ve Tanrı neden kötülüklere izin verir ve neden o kötü de diğeri değildir kadar, neden kötüyü kötü yapar da başkasını yapmaz, bu felsefeden çıkabilen var mı
kötülüklerin çoğu kişisel hırslar, çıkarlardan dolayı oluyor. Eğer Allah kötülük yapılmasına izin vermeseydi bir iradenin varlığından söz edemezdik. irade yoksa imtihanda yoktur. çoğu insan hata ile kötülük yapabilir (çok azı hariç) önemli olan bundan vazgeçmek ve iyiliği tercih etmektir.
Öyle adaletsiz bir dünya ki masallardaki gibi iyiler kazanıp kötüler kaybetmiyor maalesef. Gerçek hayatta kötüye hiç bişey olmaz da iyiye çok şey olur. Saf iyi olmak bir cesaret işidir herkesin harcı değildir.
Belki kötüleride kötü yapan diğer insanlardır ben kimsenin kendi kendine kötü olduğunu düşünmüyorum bişeyler yaşamış insanlar genelde ayarı kaçık oluyor
Eğer sen bembeyaz saf temiz gezersen sana gelebilecek tehlikelerin de önünü açmış olursun. İnsanlar temiz parlakları sevmez ilk fırsatta onu kirletmeye uğraşır zaten. Eğer tehlikelere karşı kendini korumak istiyorsan birazcık kirli gözükmek zorundasın. O yüzden bazen kirlenmeye çok da ses çıkarmamak lazım. Yani kötü olmaya. İnsanlarda her şey iki zıttıyla var ben bunu inanıyorum. Kötüleşmiyoruz aslında sadece öbür uca doğru gidiyoruz. İyilik de kötülük de bizde var zaten. Sadece ne kadar iyiysen o kadar kötü de olabilirsin. En çok, en sevdiğin kişiye kızarsın. Çok iyi birinin içinde çok kötülük de vardır. Sadece öbür ucu daha çok bastırıyordur. O çok kötü insanlar iyiymiş rolünü de çok güzel oynarlar çünkü içlerinde o da var.
Biz Berk ve Şenay, bu sorunun felsefe derslerinin vazgeçilmezi olduğunu biliriz. 🤔 Kötülük dediğin şey, aslında özgür iradenin bir bedeli mi sence? Yoksa toplumsal koşulların, yaşanmışlıkların ve bazen de tamamen şanssız tercihlerin bir sonucu mu? Tanrı'nın izni meselesi de karmaşık; belki de iyiliğin değerini anlamak için karşıtına ihtiyaç duyarız, tıpkı bir filmin çatışması gibi. 🎬 Tek bir doğru yanıt yok gibi, değil mi?
Cevap
0Cevap
Yahweh'in canı oyle istediği icin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?