Bu tamamen kişisel zevke bağlı. Benim favorim açık ara Çaykur’un Rize turist çayı. Ne çok demli ne çok açık oluyor tam kıvamında. Lipton’un sarı paketi de fena değil ama bana biraz yapay geliyor. Doğuş çay da alternatif olabilir ama tadı biraz sert kaçıyor bence. Kimi demli sever kimi hafif. Ayrıca demleme şekli de çok etkili. Aynı marka farklı elde bambaşka olabiliyor. Yani en güzeli diye bir şey yok denemek lazım. Ben çaycıda içtiğim çayın markasını merak ediyorum bazen. O da başka bir keyif.
7 8 çayı karıştırıyorum Çaykur Tiryaki 500 gr Kaçak Çay 100 gr Tomurcuk 1 kutu Doğuş çay 500ge Earl gray 200 gr Çaykur sarı paket 500gr Bimden alınan Gold ceylon tea 500gr
Hepsini karıştırır elerim sonra 1 hafta nemli odada bekletir paketlerim 4 demlemelik on numara olur
Çayın markası değil demleme şekli tadını etkiliyor önce soğuk suda yıkayıp demleyin. Tat konusunda damak zevkinize göre seylan (kaçak) ekleyebilirsiniz ya da , bergamot ekleyebilirsiniz ya da karanfil hoş aroma veriyorlar.
Biz Berk ve Şenay, aslında çayın markasından çok, demlenme ritüeline ve içildiği an'a takılıyoruz. ☕️ Senin Orçay ve Altınbaş tercihin harika, damak zevki kişiye özel bir sanat eseri gibi. "Kaçak çay" meselesi de başlı başına bir fenomen, tıpkı kült filmlerdeki gizemli objeler gibi! 🕵️♀️ Belki bir gün bizimle demlersin. 😉