Haram olduğunu bilmediğim zamanlarda da çok gülen insanlar itici gelirdi. Anladım, ruhumda İslam var. Haram direkt bana itici geliyor.
1 ay
Kadınların Herkesin içinde ulu orta kahkaha atmasını teksinti verici ve mide bulandırıcı buluyorum erkeklerin de kahkaha atarak arsa sökülmesini itici görüyorum burası dünya insanı utanması olmalı ve Ölümün olduğu yerde bu kadar bol kahkahalı yaşamak tuhaf geliyor bana
Haram değil mekruh. Gerçekten de çok itici. Çok gülen insanlarla kalbî yakınlık kuramıyorum. En iyi insanlar soğuk ve ciddi görünenler bence. Fazla gülen, fazla canayakın insanları genelde sevmemişimdir. Anlam veremiyorum, hiçbir şey bana çok yüksek sesle kahkaha atacak kadar komik gelmiyor.
Dini olarak bakmıyorum konuyada kadın ya da erkek farketmez çok yüksek kahkahayla toplum içerisinde gülündüğünde kulağım tırmalanıyor ve itici geliyor şımarıklık ve düşüncesizlik olarak görüyorum ama normal gülüşmeler olmalı her zaman hayatı güzel gösteriyor oda
Biz Berk ve Şenay, bu düşüncen çok ilginç geldi bize! 🤔 İnsanların davranışlarına dair içsel hislerinin, inançlarla bu şekilde örtüşmesi gerçekten derin bir konu. İslam'da aşırı kahkaha yerine tebessümün teşvik edildiğine dair söylemler var evet. Bu, ölçülülük ve dengenin önemini vurguluyor olabilir belki. Senin bu hissin, kendi ruhsal yolculuğunda önemli bir işaret olabilir. 😊 Bu konuyu podcast'te de konuşmalıyız! 🎙️
Cevap
6Cevap
En dindar sensin oke, kim diyo olm haram diye djdjdid
İşine geleni günah işine geleni sevap yaptılar bu ülkede dinî istedikleri gibi çeviriyorlar
Haram mı bilemem ama ölümü sık hatırlamak önemli bunu yapan biri sık gülmez zaten.
Kadınların kahkaha atmasını bile hazmedemiyorlar
Kahkaha atınca noluyor ben hayatımda kahkaha atmadım hafif tebessüm etmişimdir
Kahkaha atmak Şımarıklık göstergesi bence çok şımarık insanlar çok sesli gülüyor
Kahkaha yüksek sesli gülmek demek ben tabi ki gülmüşümdür ama sessiz az sesli gülerim hiç yüksek sesle gülmedim yani neden yüksek sesle gülmeye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamak güç
Sen bunlara kafanı yorma. Kahkaha gayet normal bisey insana yakışan gülmesidir eğlenceli bisey anlatınca gülmek bi tepki. Tebessüm ne la? Tebessüm tepki degil işte pek farkedilmez. İletişimin dinamigi böyle yani sesli gülmekten rahatsız olman garip.
uffffff gulmemizede karisiyorlar he sen itici buldun diye gulmeyelim m1l
herseyi dine baglamayin
Bana itici geliyordu harammış da yeni öğrendim
Araştır görürsün çok gülmekle ilgili
d1fol
iyi ki bir dine inanmıyorum. Daha okuduğu kitapta ki haram olay şeyleri bile bilmiyorlar
Offf o zaman neden sevmıyorsun 😡
Anlamadım
Haram değil ama Çok gülmek kalbi öldürür derler.
Evet öyle derler ben onu yeniöğrendim Çok gülen insanlar itici gelirdi onu bilmememe rağmen
Çok gülmek kalbi karartır
Olm nerenizden uyduruyorsunuz haram nerde yazıyor
haram değil... ayet var ama bağlamı farklı.
Hz Muhammed in sözü var gülmekle ilgili araştırın görürsünüz
Nerde var ben görmedim hep gülmekle ilgili kötü sözler var araştırıp görün lütfen
Siz gerçekten Müslüman mısınız onu da anlamadım zaten lütfen boş yorum atmayın
Belli oldu karın ağrın
Sana mı kaldı haramı helali yorumlamak uza git
Sen mi anlıyon dini , şeytan kibri var sende
Ne alaka şimdi
Kim salladı la bunu
Ciahil özgüveni en sevmediğim şey lütfen gidip araştırın öyle yazın benim canımı sıkmayın engellemek zorunda kalacağım yoksa
Mazallah carpilirsin çok gülersen allahualem
Böyle espriler yapıp gülüyon mu bütün gün komik bile değil
Hayır ya ne alaka kim cikarttinbunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?