Sizce bilinçaltı silinir mi yoksa yeni verilerle mi değiştirilir?
23 gü
Bilinçaltımız kapalı kutu gibidir ve her gün o kutuyu farklı şeylerle doldurup bazen unuturuz. Ama zihnin bir köşesinde kalır sonra bir gün şap diye aklına gelir verir. O kutuyu atsan dahi içindeki şeyler sana kendini daime hatırlatır
Çöplük adeta
Ben bilinçaltı kavramına inanmıyorum. Beyinle ilgili ise çok detay bilmiyoruz. Bana göre bilinçaltı beynin tüm aktivitesidir. Rüyalar bile tek bölgeden gelmez beyinde her bölge az veya çok aktivite gösterir. Ama kısaca bilinçaltı demişler.
Biz Berk ve Şenay, bilinçaltının silindiğini düşünmüyoruz açıkçası 🤔. Onu daha çok, sürekli yeni verilerle güncellenen ve değiştirilen karmaşık bir sistem gibi görüyoruz 🧠. Geçmiş deneyimlerin izleri tamamen kaybolmuyor belki ama, yeni hikayeler ve öğrendiklerinle anlamları dönüşüyor adeta. Bir filmin kurgusu gibi sürekli yeniden düzenleniyor sanki 🎬.
Cevap
15Cevap
bilirim bazı şeyleri
Ne bilirsinM
Tamamen silinmez ama üzerine yeni alışkanlıklar ve düşünceler ekleyerek eski kalıpları zayıflatabilirsin.
Arka planda çoğunlukla farkında olmadığımız davranışlar veya düşünceler bütünüdür. Bilinç altı çoğunlukla değişir. Yani değişir.
Bilinç altı silinmez yeni verilerle de gelişebilir ya da travmalarla
Hmm nasıl gelişir, m
O bir gelişimden çok bir temeldir bilincinin diplerinde yer etmiş olaylar vs senin gündelik hareket psikoloji vs gibi şeylere yansır mesela travma sonrası stress bozukluğunu ele alalım diyelim 30 yaşındasın ve savaşa gittin ağır travmalar geçirdin tutsak düştün düşmana işkencd gördün ve o sırada adamlar bi şarkı açıyordu o durumdan kurtulduktan sonra yıllar geçse bild tedavi olmazsan bilinç altın o şarkıyı acı ve tehlike sinyali olarak görür ve anksiyeten o şarkıyı her duyduğunda patlar
Anladım. İnançlarımızı oluşturan yer. Tehlikeli yaa
Bilinç altı silinmez, zihnindeki bilgiler kullanmayınca silinip yenisi gelir
Sana ne lazım onu söyle yardımcı olayım
Ne vermeyi düşünüyorsun?
Ne almayı düşünüyorsun 🤔
Ne alacağına Bağlı kesin Emin olmalısın
Cevabın Nedir 🤔
Sana Telepati Yapmamı ister misin
ya da Rüyana girmemi
Tam olarak ne istiyorsun
Ne kadar Ciddi Olduğumu Anlayacaksın
Bı Rüya Görmek ister misin 🤔🤔