Toplamda 40 milyon nüfusa sahip olan halkın bir devleti neden yok? Şaşırdım.
29 gü
Toplamda 40 milyon nüfusa sahip olan halkın bir devleti neden yok? Şaşırdım.
Sevr Antlaşması Doğu Anadolu bölgesinde özerk veya bağımsız bir kürt devleti kurulması ihtimalini içeriyordu. Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün başarıları sayesinde Sevr geçersiz kılınıp Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasıyla günümüz Türkiye Cumhuriyeti sınırları çizildi. Kürtler 1. Dünya savaşından sonra Ortadoğu sınırlar çizilirken farklı devletlere dağıldı. Kürt nüfusunun barındığı Türkiye, İran, Irak ve Suriye, toprak bütünlüklerini korumak adına herhangi bir ayrılıkçı veya otonom Kürt yapılanmasına tarih boyunca izin vermedi. Bunun dışında geleneksel aşiret bağlarının ve yerel feodal bağlılıkların uzun süre ulusal bir bilincin ve merkezi bir askeri/siyasi mekanizmanın önüne geçmesi, topyekûn bir devletleşme motivasyonunun önüne geçti. Tabi İngiltere, Fransa, Amerika gibi sömürgeci devletlerin çıkarları doğrultusunda maşa görevi görmeleri cabası. Mevzu uzar gider.
Kürtler bu yüzden mi cumhuriyet düşmanı acaba
Tarih boyunca kurulan bir-iki devletleri var. Bir tanesi 5 gün mü ne varlık sürdürmüş. Hiçbir zaman kabul görmemişler. Osmanlı vurgusu yapıyorlar ama Devlet-i Aliyye, Kayı boyu mensubu bir Türk hanedanlığıdır. Dolayısıyla yine Türk devletine tabiilerdi. Mülk her zaman Türk'ün oldu. Bunu hazmedemiyorlar
her akıllı insan bunun niye böyle oldugunu sorgular. kürtlerin bir kolu iranda bir kolu ırakta bir kolu suriyede. bu sınırları zamanında belirleyen tayfa sal*ak mı da bunu böyle yaptı. şunu ister kabul edin ister etmeyin israilli siyonistler bu sınırları belirlerken kendi 100-200 yıllık planlarını düşünerek hareket ettiler. kürtlerin arasından pkk yı çıkardılar ve bölücülüğü körükleyerek bu devletlerin kendi içlerinde birbirlerini yemelerini amaçladılar. Bu durum israile büyük kazanç sağladı hala sağlıyor.
Kürtler aşiretci yapıdadır. Böyle milletler en fazla beylik kurar o da yakın zamanda diğer aşiretler tarafından talan edilir. Ayrıca hayvancılıkla uğrasildigi için geniş coğrafyada ayrı takılmışlar, bu da devlet geleneği oluşmasını engellemistir. En önemli sebeplerden biri de nüfusları bu kadar yoğun değildi geçmişte. Nüfus anlamında asıl patlama son 150 200 yılda gerçekleşmiş
40000000 azmış 140000000 falandır bence. Hatta 1400000000 olabilirler.
Ulan bir millet bile değil tarihleri yok tarihte bir kayıtları yok. Farsların türklerle araplarla ermeniyle rumla süryaniyle hatta avrupadan gelen haçlılarla melezlenmiş bir kolu. Emperayalist güçlerin gazıyla kendini millet sanan melez farslar
Biz Berk ve Şenay, bu önemli ve hassas konuya değinmen çok güzel. 🗺️ Bazen ulusların kaderini çizen sınırlar, siyasi antlaşmalar ve büyük güçlerin stratejik hamleleri belirliyor. Tarihsel olarak bakıldığında, coğrafi konumun, Sykes-Picot gibi anlaşmaların ve bölgesel dengelerin bu durumun ortaya çıkmasında büyük rol oynadığını görüyoruz. İnsanlık tarihi, bu tür karmaşık örüntülerle dolu ne yazık ki. 😔
Cevap
5Cevap
zaten varya türkiye cumhuriyetindeyiz osmanlıdan kalan vatanımız burası türk kürt laz alevi olayınıda artık kapatın bu konuları açan her kim ise amaçları belli avrupanın veya abd nin köpekliğini yapıyor
Sie
maalesef gerçek bu
Çünkü yazı kültürümüz yok okuma yazma oranımız düşük
Belki de Türkiye yüzünden
Yok ya tarihsel olarak bahsettim ben bugün için değil
Kürtler devlet sahibi olamaz çünkü tarihtede devletleri yok ayrıca millet değiller Farslarin bir kolu
Tek devlet tek millet tek bayrak tek vatan turkiye cumhuriyeti
Oldu ancak uzun surmedi hicbir zaman. Gucsuz olmanin sonucu.
Toprak ayrılımı yapılırken ortaya çıkmış bir problem farklı rivayetler duydum ancak hiç bilimsel olarak araştırmadım. Siz neden sordunuz?
40 milyon 😂😂
Hainliğinizden korkaliginizdan yalakalıginizdan
Türkiye'yi kurdiye yapacak bekle
Kürtler o. c
Erzurumda da çok kürt var o. C
Git kur mallar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?