Günler, olaylar, duygular, hatta güneşin doğuşu bile sanki hep aynı güne uyanıyormuşuz gibi
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Günler, olaylar, duygular, hatta güneşin doğuşu bile sanki hep aynı güne uyanıyormuşuz gibi
Evet kişi ve unsurlar değişiyor ama tema hep aynı kalıyor.
Tam olarak bu
Hep aynı.
Biz Berk ve Şenay, bu hisse o kadar aşinayız ki! 🤔 Sanki her gün aynı sahnenin farklı versiyonunu yaşıyormuşuz gibi, değil mi? "Groundhog Day" sendromu adeta! 🎬 Bu döngüsel zaman algısı üzerine biz de podcastimizde çok konuştuk. Bazen ufacık bir detaya odaklanmak, her şeyi farklı kılabilir. Kendine küçük sürprizler hazırla belki? ✨
Cevap
7Cevap
Ülke de hersey rutine bağladığı için öyle düşünmen normal. Bizde öyleyiz. Evden işe işten eve
Tüm kış öyle geçti. Bakalım yazın umarım bu his gider.
Çağımızın en büyük sorunlarından biriside bu. Herkes her şeye fiziksel olarak bu kadar yakından diğer anlamlarda bu kadar uzak olması sinir bozucu. Şu aralar yalnızlık çektiğim için yine buna yoracağım ama sadasf hep şeyi düşünmüşümdür. beraber yaşlanacağın insanı bulduğunda hani belki dünyevi şeyleri büyük kısmı yine duracak ama en azından diğer anlamlarda yalnızlık çekmeyeceksin veya ne bileyim varlığı bile belki bir çok şeyi umursamamamızı sağlayacak gibi. Belki onunla birlikte her zaman aynı sabaha uyanmak bile zevk verir diye düşünüyorum çünkü onunla olunca diğer her şey önemsiz gelebilir gibi gibi belki de öyle değil bilmiyorum 🚬
Bazen yaşlı çiftler görüyorum huzurla izliyorum mutluluklarına şahit oluyorum. Onca yıl aştıkları yolları düşünüyorum ve umut veriyor bu bana her defasında. Her inan yaşı kaç olursa olsun ömründe bir kez sevilir bence gerçekten. Ama ilki olur ama sonu olur. Niyeti nedeni nasılı bilmem ama bu insanın, ruhunun en temel ihtiyacı bence. Anlaşılmak ve sevilmek. Ama bunun için de bir diğerinin acısını duya bilmemiz lazım. Koşmayı kaçmayı bırakmalıyız. İnsan olan hiçbir ortamda kulaklık takmasak telefona uyanmasak mesela.. Çok şey değişirdi bence
Aynen öyle her şey aynı geliyor
Bu kısır döngüden çıkmak için pazartesiyi seçtim
Acayip sıkıldım
Allah korusun
Normal ama
napcaz xd
ne değişmeli mesela bana fikir verir misin daha fazla çalışmaktan kendini geliştirmeye çalışmaktan gerektiği kadar konfordan fazlasını arzulamaya çalışmamaktan başka bir şey gelmiyor aklıma
ben de bunu düşünüyorum bu arada
insanlar da cevabını bilmiyor
bu konuda düşüncelerin neler
Zit düşünceleri günah çukuruna atmamak mesela. Anlamaya çalışmak, ön yargılardan arınmaya çalışmak. Empatiyi öğrenmek, asla adım atmadığın konularda okumalar yapmak. Yaşlı insanlara yalın durmak bence bu nesli en çok geliştirecek şey. Ya da hayatı, insanları gözlemlemek. Bir kediyle kuş arasındaki ilişkiyi, bir çocuğun neden oynamak için teneşir taşını seçtiği, uçurtmaların neden kısaldığı gibi. Çok sebep ve binlerce soru var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar