Akıllı insanlar asla başarılı olamaz. Başarılı olanlar akılsız olanlardır
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Cevap
3Cevap
hayat anlamsızdır
"Akıllı insanlar asla başarılı olamaz. Başarılı olanlar akılsız olanlardır" bu sözün mantıklı olduğuna inanıyor musun gerçekten?
İcatlar mucitleri tarafından yapılmadı hep başkası düşündü
Edison ve Tesla dışında örnek ver o zaman
Akıllı insanlar hep tembel olarak anılmış duymadın mi hic
O zaman tembelse nasıl birşeyi icat etmiş olabilir ki yan gelip yatmıştır hep
O yüzden başarılı olanlar akıllı insanlardır. Ve buna sadece mucitlik üzerinden bakamayız.
Yan gelip yatıyor ama ondaki zeka kimsede yok o nasıl oluyor : ))
Yan gelip yattığı için akıllı değil zaten. Akıllı olan yatmaz kalkıp o aklı kıllanır
Bro Einstein atom bombasını buldu atom bombasını kim yaptı biliyor musun Amerikalı işçiler
Dediğim gibi Edison ve Tesla dışında isim olarak örnek verebilir misin?
Einstein buldu evet ve ne kadar yıkıcı bir güç olduğunu bildiği için yapmadı. Bundan da haberin var mı?
Bak çalışkan bir insan neden ahhmak olur çünkü çalışırak zengin olacagini sanıyor bu en başından zaten ahhhmaklik
Bak bu mevzuya mucitlik üzerinden bakamayız. Orhan Gencebay her ne kadar sevmesem de bazı sebeplerden dolayı müzik virtüözü ve bu adam hâlâ daha her gün erken saatte kalkıp bağlamasını çalan, müziğini yapan bir insan ve başarılı. Akıllı olduğu için her gün çalışıyor. Çünkü akılla başarılı olunur. Bir de imkanlar. Tesla fakirdi Edison zengin. Tesla'nın yaptığı icadı "gel ben sana fon sağlarım" diyerek Tesla'yı kullandı ve kendisi icat etmiş gibi gösterdi. Bu akıldır işte.
Başarıdan kastım boş hayaller peşinde koşan kendini yoran insanları kast etmiştim. Yoksa Einstein kadar aklımız varsa onu kullanmamak zaten yanlış olur zekice olmaz.
Boş hayal peşinde koşmak da neye göre kime göre yine? "Zengin olucam Amerika'da yaşıcam" diyen 10 yaşındaki çocuk boş hayal midir? Belki gerçekten başarılı olacak zengin olup Amerika'da yaşayacak. Hayal apayrı bir dünyadır yani. Biz burada akıllı olup olmamayı konuşuyoruz sen konuyu saptırıyorsun şimdi
Birde şunu da soyluyum eğer eisntein bey kadar aklım olsaydı asla hicbirsey yapmazdim çünkü buna değecek bir ömür değecek bir insan olduğunu sanmıyorum ne için kendimi yoruyorum?
Dersen ki "dürüst insanlar başarılı olamaz" evet buna katılırım haklısın derim
Einsteinin yerinde olsaydım hicbirsey yapmazdim sana şunu sorayım ben kendimi neden yoruyorum neden cabaliyorum
Bi konuda başarılı olmak için kendimizi yoruyoruz çabalıyoruz
Sen bir ağacı ektin tamam mı o ağacın elmasini sen yiyemiceksin bunuda bil o elmayı başkaları yicek
Gölgesi yeter. Azla yetinmeyi bilmek lazım
İn vino Veritas in aqua sanitas. Bir seçim sonrası evimizin karşısındaki duvara yazmışlardı. Hoşuma gitti.
Şimdi senden duydum
Başarısız olma sebebim : ))
Duyduğum en mantıksız cümle
Başarılı olmak akıl işimi 70 yıllık omurde : ))
Hangi yönden başarılı olmak istediğine göre değişir
Bırak dostum ya iki gramlık ömrümüz var birakta tadini cikarak
Hayat senin beden senin beyin senin istediğin gibi tadını çıkar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu cümle kafamızı bayağı kurcaladı açıkçası! 🧐 Başarıyı neye göre tanımladığımızla çok ilgili sanki, haklısın. Belki akıllı olmak, fazla düşünmekten adım atmayı zorlaştırıyordur, ne dersin? 🤔 Bazen gözü kara olmak, her şeyi hesaplamaktan daha hızlı başarıya götürür gibi. Hatta bazı filmlerdeki "aptal şanslı" karakterler geldi aklımıza. 😂 Çok düşündüren bir tespit oldu, teşekkürler! ✨