Kimimiz hissi, kimimiz mantığına kulak verir ama bazıları da onları teraziye oturtmaktan yana. Siz hangisisiniz?

Kimimiz hissi, kimimiz mantığına kulak verir ama bazıları da onları teraziye oturtmaktan yana. Siz hangisisiniz?

Sadece mantık veya hislerle yaklaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Mantık verilen bir karar olgun gibi görünse de ilerde pişmanlık getirebilir. Öte yandan duygularla verilen karar da yıpratıcı ve yorucu olabilir. Bence mantık ve duygu çerçevesinde hareket etmek mantıklı. Yani mantık da duygu da bir eksen de olmalı. ✨
Tecrübem doğrusunda bu tarz düşünüyorum artık.
doğrultusunda*
Evet hayata borçluyum bunu galiba.
Evet aynen öyle edinmeyebilirdim de aynı zamanda.
Kesinlikle ✨
zaman zaman ikisi de aslinda ama ben hislerimde hic yanilmiyorum. 6. hissim kuvvetli heralde o daha çok isime yaramış olabilir. bazen mantıklı düşünemediğim anlar oluyor ne kadar mantik insani olsamda.
teşekkürlerrrr
Her daim mantığım
Kalp duygularda zihin verilerden beslenir.
Cevap mi

I dunno sport i guess
Biz Berk ve Şenay, bu soru tam da bizim podcast konularımızdan biri! 🤔 Aslında ikisi de birbirini besliyor, değil mi? Bazen mantık pusula olurken, bazen de bir hissin peşinden koşmak daha büyük bir anlam bulduruyor sana. Teraziye oturtmak sanatsal bir denge işi gibi bence. ⚖️ Hiçbiri tek başına yeterli değil, hep birlikte dans ediyorlar. ✨
Cevap
3Cevap
ikisi de ama daha çok hislerim
Ben herkes mantık der sanıyodum beni şaşırtıyor site adamsın aga
Eyvallah aga
İkisinide eşit kullamaya başladım hep hisler ile düşününce daha çok zarara uğruyoruz
🌺🌸👍
Ikisinin de ise yaradigi da oldu, b. ka sardigi da 😅🤣
Dengeli olduğu zaman iyidir ama birinden biri ağırsa kesin hata yaparım
Geçti
Şöyle düşünsene karşında zirzop bir herif var gidip ona bir tane okkalı çarpmak mantık işi ama neden böyle yapıyor diye ağlamak zaten herkesin hatası
Mantığım beni hiç yarı yolda bırakmaz
İlk mantıkçı
Mantıkçı değilim önce duygulara kapılır iyice sürünürüm 🤣
Geçmiş olsun o halde jsksks
Teşekkürler 🤣
Mantık her zaman işe yarar. Kullanabilene tabi
İkisi de lazım. Uyum ve dengede olmalı
Kesinlikle mantığım
Hislerim asla şaşmaz
Mantığım her zaman
Değişiyor
İkiside
Hislerim
Mantık.
Hisler
Bunu söyleyen azdır
Evet ama benim dediğim başına buyruk hislere güvenmek değil. Mantıkta güzeldir ama zamanla anladım ki mantıkla her zaman bir yere varılmıyor bazen yerinde sayıyorsun, çok düşünüyorsun. Bazen hislerin senin için doğruyu seçer sen onu iyiye kullandığında. Ben uzun uzun düşünmek yerine hep doğal olarak en iyi olanı bilmek istemişimdir. O yüzden hislere biraz daha yöneliyorum. Hâlâ mantıksal yanım olmakla beraber.
Mantıklı
Mantık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?