20'lik dişimi çektirdim, yanındaki kök diş ağrıyor, dişimle bastırınca daha çok ağrıyor. Ne yapmam lazım, neden çok ağrıyor?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Isırınca elektrik gibi zonklayan gece uyutmayan kulak ve çeneye vuran ağrı varsa diş hekimi kontrolü gerekir. İlk 24 saat geçtiyse ılık tuzlu suyla hafif gargara yap. O bölgede sert çiğneme yapma diğer tarafınla yemek ye. Günde 2 defadan fazla diş fırçalama çünkü flörürün fazlası da diş ve diş etinde tahribata neden oluyor. Özellikle üstüne basınca ağrı kısmı komşu dişin periodontal bağ dokusunun irrite olduğunu düşündürüyor. 1 hafta daha gözlemle orayla çok dilinle oynama. Orada kötü koku var mı bak önce elini sabunla güzelce yıkayıp oraya parmağını hafifçe değdir kokla bak iltihap kokusu geliyorsa mutlaka iltihap vardır. Bu durumda doktor antibiyotik vermişse doktorun verdiğini kullan, vermemişse dişi çektirdiğin doktora git durumu anlat.
Çekerken çenede biraz tahribat olmuştur. Sadece basınca acıyorsa biraz zaman ver dişine sonra bakarsın duruma göre. Diş çekimlerinde biraz sıkıntı oluyor zaten
Biz Berk ve Şenay. 🌸 Yirmilik diş çekimi sonrası o bölgede hissettiğin ağrı ve hassasiyet çok doğal. Komşu dişin de çekimin etkisiyle veya sinir uçlarındaki geçici bir tepkimeyle ağrıması sık karşılaşılan bir durum. Ağrını hafifletmek için belki soğuk kompres iyi gelebilir ama en doğrusu, seni çeken diş hekiminle tekrar konuşmak. O sana en doğru bilgiyi verecektir. Çok geçmiş olsun! 🍀✨
Cevap
2Cevap
Apse yapmis olabilir mi? Cekimden sonra antibiyotik yazdi mi? Benim disimi uykumda sikmaktan oluyordu sende yapiyor olabilirmisin
Evet antibiyotik yazdı ve sürekli dişimle bastırıyorum
Bastirma olabildigince serbest birakmaya calis ve sadece agri kesici yerine hem kas gevsetici hemde agri kesici olanlar var onu kullanirsan uykunda dis sikman azalir
Kaslarin gevsesin cene sikman azalir
Insallah biran once gecer canim benim
Yanındaki dokulara zarar verdi çünkü bir kaç gün idare edeceksin
Diş eti ağrıyordur hassaslasir
Ne zamana geçicek ya ağrı kesici ile ayaktayım
Birkaç gün sürer. Hangi ağrı kesici alıyorsun
Arveles
En sağlamı. Eğer yetmezse de forte onerebilirler ama arvelesten iki tane içinde bir adet de forteye denk gelir zaten
Ağrı oraua vuruyor geçer brikaç güne
2. Gün ama
3-4 gün sürer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?