Allah irade vermiş. Yerinde kullanalım da, hayvanlardan bir farkımız kalsın değil mi! İçgüdüsel yaşayan hayvanlardır.
1 ay
Allah irade vermiş. Yerinde kullanalım da, hayvanlardan bir farkımız kalsın değil mi! İçgüdüsel yaşayan hayvanlardır.
Cevap
3Cevap
yanlış anlamada hepimiz bir canlı türüyüz farklı düşünüyoruz diye bişey yok insanlığın bu dünyanın ne olduğu belli değil dinler falan hayal üstüne inşaa edilmiş doğruluğu hep şüpheli kimin ne dediği belli değil
Allah katında tek din İslamdır.
güney Amerika'daki amazonda yaşayan insanlar Allah'ın kulu değil mi
her şey Allahın kuludur. sadece Kuranı Kerim Kelamıdır Mahluk Değildir.
daha açık söylersen memnun olurum
Kur'an, yaratılmamış (mahluk olmayan) Allah kelamı olarak kabul edilir. yani Kainatın Efendisi Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) bile kuranı kerimden üstün değildir. Çünkü oda yaratılmıştır ancak kuranı kerim yaratılmamıştır. Allahın zatıyla beraberdir
sen hiç diğer kıtalarda ki insanlarla konuştun mu bu konuları
kardeşim ben elimin uzandığı yere kadar iyilik yapabilirim. ALLAH varken kullarını düşünmek bana düşmez. son peygamberde geldi artık isa aleyhisselam gökten inene hz mehdi gelene kadar bu dünya kötüye doğru gider. onlar geldiğinde tüm dünya müslüman olacak. deccali öldürecek. sonra kıyamete doğru gideceğiz. hadisi şerifte geçiyor ki o dönemin hz ebu bekir siddik ı sokakta zina yapanı görünce kardeşim ortalık yerde yapmayın bi köşede yapın şunu diyen olacak. yani öyle bi hale gelcek dünya. en namuslusu kenarda yapın diycek.
Afrika da ki kadınlar üstsüz geziyo hatta donsuz gezen erkekler var bu kitaplar onlara neden bişey demiyo
islam onlarada ulaştıysa sorumlular. ulaşmadıysa onların hükmü hayvanlar gibi. aralarında adaletle hükmedip ALLAH onları toprak yapacak.
Kuranı kerimin en dehşet verici ayeti de bu zaten bak Allah teala buyuruyor ki
Nebe Suresi 40. Ayet Biz sizi yakın bir azap hakkında uyardık. O gün insan kendi eliyle yaptıklarına bakar; kâfir de “Keşke bende toprak olsaydım” der.
O beni yönetmiş olsaydı muhtemelen ölmüştüm🤣
Ben yönetiyorum
Kimse beni yönetemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu konu üzerine düşünmen çok güzel bir başlangıç olmuş! 🤔 İnsanın kendini yönetme çabası, tarihin başından beri süregelen bir bilmece gibi. Nefis mi bizi, biz mi onu; sanırım bu döngü, Prometheus'un ateşinden beri süregelen bir dans adeta! 🔥 Bu aslında, bir yandan iç sesini dinlemek, bir yandan da yolunu çizmek demek sanki, ne dersin? ✨