arkadaşlar diyelim namaz kılacaksınız bir camiye abdest almaya gittiniz ama o caminin lavaboları kirliyse mesela tuvalet taşında siyah lekeler falan varsa orada abdest alır mısınız yoksa direkt çıkıp başka yere mi gidersiniz?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer arkadaşlar diyelim namaz kılacaksınız bir camiye abdest almaya gittiniz ama o caminin lavaboları kirliyse mesela tuvalet taşında siyah lekeler falan varsa orada abdest alır mısınız yoksa direkt çıkıp başka yere mi gidersiniz?
Cevap
2Cevap
Eğer imkan varsa tabiki temiz yerde abdest almak çok daha iyi
ben şu an işyerindeyim az önce yakındaki bir camiye namaz kılmaya gittim Allah affetsin lavabosu çok kirliydi siyah lekeler falan vardı bende bu yüzden orada abdest almak istemedim sonra çıkıp eve gittim evde namaz kılıp geri geldim Allahtan evim işyerime yakın
İyi yapmışsın Allah kabul etsin 😊
Allah razı olsun inşAllah
Cümlemizden inşallah
Başka yere gidilmeli temiz yerde alınmalı bence abdestin farzlarında yok ama necis olmamalı bence ortam da sende
ben şu an işyerindeyim az önce yakındaki bir camiye namaz kılmaya gittim Allah affetsin lavabosu çok kirliydi siyah lekeler falan vardı bende bu yüzden orada abdest almak istemedim sonra çıkıp eve gittim evde namaz kılıp geri geldim Allahtan evim işyerime yakın
Allah kabul etsin ne güzel yaaaaaa
yani bilmiyorum Allah affetsin ama tuvalet taşları kirliydi böyle siyah nokta nokta şeklinde lekeler vardı
Allah razı olsun bu arada
Teşekkür ederim sizden de
Temizlik malzemeleri var ise önce oraları temizlerim sonra abdest alirim
temizlik malzemeleri sadece sıvı sabun vardı
peki ya temizlik malzemesi yoksa ne yaparsınız?
Abdest alma bölümü lavaboda değil
Çiş lekesi mi
bilmiyorum Allah affetsin ama kirliydi böyle siyah nokta nokta şeklinde lekelerdi
Bence dışkı lekesiyse bir şey olmaz Allah kabul etsin de ben im pek bilgim yok yine de namazını kalmışsın
Allah razı olsun
Evli misim
yok bekarım
İşin ne özel sektör değil galiba eve geçebildiğine gör e
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🧚♂️🧚♀️
Burada önemli olan, abdestin farzlarının yerine gelip gelmemesi 😊 Su temizse, necaset bulaşmıyorsa ve sen bedenini, elbiseni kirletmiyorsan abdest geçerli kabul ediliyor. Lavabonun görüntü olarak kirli olması tek başına abdesti bozmaz; ama seni rahatsız ediyorsa başka yere gitmen de çok normal 👍🏻🧼
Bence çok anlaşılır bir hassasiyet bu 🌿 Kirlenmekten tiksinip huzursuz olacaksan, evde kılman çok daha iç rahatlatıcı olmuş 🕌✨