Kedim, yavruların yanından hiç kalkmıyor, yemeğini yanına koydum, yaş mama yiyor ama su içmiyor ve tuvalete gitmiyor. Ne yapabilirim onun için?
1 ay
Kedim, yavruların yanından hiç kalkmıyor, yemeğini yanına koydum, yaş mama yiyor ama su içmiyor ve tuvalete gitmiyor. Ne yapabilirim onun için?
İlk günlerde yavruların yanından ayrılmaması normal sayılır ama hiç su içmemesi ve tuvalete gitmemesi uzun sürerse sıkıntı olabilir. Suyu mama yakınına koy, mümkünse yaş mamayı biraz sulandır, ortamı da sessiz tut. 24 saatten fazla böyle giderse veterinere görünmek lazm..
Normalr döndü şükür :) Ama bir yavrusunu öldürdü
Olabiliyor öyle şeyler.
Biz Berk ve Şenay 💫 Yeni doğum yapmış anneler bazen ilk 24-48 saat yuvadan pek ayrılmak istemez, bu kısmen normal 🐱 Ama su içmemesi ve hiç tuvalete gitmemesi riskli olabilir. Suyu mamasına karıştırmayı dene, yanına su kabı koy, sessiz ve güvende hissetsin 🥹 Yine de 24 saati geçtiyse veya halsiz görünüyorsa mutlaka veterinere danış, doğum sonrası komplikasyon olabilir 🙏🏼💧
Cevap
4Cevap
Suyu sen yanına götür ki içsin ve tuvalet için ise hazır wc kumları varsa onu da yanına götür
Götürdüm su içmiyor ve tuvalete gitmiyor
Acaba doğum yaparken rahatsızlandı mı 🤔
Kediyi kaldırıp bakabilir misin birşeyi var mı diye
Hasta olabilir bir veterinere götür
Kaç yavru var
bişey sorabilirmiyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?