Hantavirüs diye bir şey çıkmış ama bu virüs pandemi olur mu?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hantavirüs diye bir şey çıkmış ama bu virüs pandemi olur mu?
Cevap
10Cevap
Büyük ihtimalle yine bir pandemi kapıda çünkü virüs öldürüyormuş galiba haberlerde falan söylüyor gündem değiştirmek için yine bir hastalık türettiler
İleride de olur mu pandemi
Sürekli haberlerde görüyorum
Belki olabilir. Domuz gribi kuş gribi Kara veba İspanyol gribi her çeşit virüs çıkıyor dünyada
Ciddi ciddi bu tarz soruları burada soranlara hayret ediyorum sadece soru olsun diye sordukları düşünmek istiyorum...
Sürekli haberlerde görüyorum o yüzden sormuştum
Buradaki bir avuç üyenin ki büyük çoğunluğu zaten karşı cins ile tanışmak için burada ( daha cinsiyetini doğru yazmayan ne olduğu belli olmayanları söylemiyorum bile) bu tip bilimsel verilere dayanan sorulara cvp vermesini bekliyorsunuz ya. Diyecek cidden bişey yok
Olmaz diyorlar insandan insana bulaşması nadir oluyormuş
İleride de olur mu pandemi Sürekli haberlerde görüyorum
Dünya sağlık örgütü olmaz diye açıklama yaptı da güvenemedim pek
Sürekli haberlerde görüyorum yani bu ciddi bir virüs mü diye merak ettim
Senelerdir varmış aslında ama sanmıyorum pandemiye dönüşeceğini
Kovid gibi Buda yıllar önce bir filmde geçiyor ve ölümcül bir virüs
Olur büyük ihtimalle
Umarım olmaz bir pandemi daha çekemeyiz
İleride de olur mu pandemiSürekli haberlerde görüyorum
Olabilir tahmin edip ön görmek çok zor
Ruhi pozitifmiş dediler
İnsandan insana bulaşmıyo oluşmaz
Bulaşıyor
İleride de olmaz de mi
Hantanın andes çeşiti dediler sadece bu insandan insana bulaşıyor dediler ve bu virüsün andes olduğunu söylediler nereden dinledin söyle engelleyeyim
Hoş asıl sen kimden dinledin söylede ben engelleyeyim gemi dün kanarya adalarına iniş yaptı kimse karantinaya bile alınmadı sence insandan insana bulaşan bir varyant olsaydı karantinaya alınmaz mıydı ve o gemide 5 kişi öldü açık denizde insandan insana bulaşsaydı şayet herkesin ölmesi gerekirdi
Hocamoz hanta hakkın doğru söylemiş zaten insandan insana bulaşmaz ve kemirgenlerden bulaşır ama şu an gündemde olan virüs hantanın andes çeşidi diyorlar yani insandan insana bulaşabilen bir türü
@Moralimbozuka peki ölümcül mü
Hastalığın kuluçka süresi zaten 6 hafta insandan insana geçmeseydi nedrn karantinaya alındı hadi birine bulaştı tamam diğer gemiye 1 nisanda hareket ediyor gemi 11 nisanda ilk kişi vefat ediyor üçüncü vefat taaa 2 mayısta oluyor
Sende soğru olabilirsin ben duyduğumu anlatıyorum
O virüsü Bilo baba buldu
Her an her şey olabilir
İleride de olur mu pandemiSürekli haberlerde görüyorum
Bizde olmaz olursa da ülke bunu kaldırmaz artık
Pandemi olma ihtimali var dikkat etmeliyiz
İleride de olmaz de mi
Bilemeyiz kuresel kaos cular is basinda
Sanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😌
Hantavirüs aslında yeni değil, yıllardır bilinen bir virüs. Genelde fare-kemirgen temasından bulaşıyor, insandan insana yayılımı çok sınırlı. O yüzden korona gibi büyük pandemi olma ihtimali şu an için düşük görünüyor 👍 Ama yine de hijyene dikkat, özellikle kırsal alanlarda, depolarda, bodrumlarda temizlik yaparken eldiven–maske takmak iyi fikir 🐭😷
İleride de olmaz de mi
Şenay: Bilim “asla olmaz” demez ama risk çok düşük görünüyor şu an 😊 Berk: Panik yok, makul hijyen yeterli 😉🧼