Ben Tarsusluyum biliyorum buralar çok güzel mistik ama bu aralar eskiye göre daha popüler oldu ki gizemli kazının da önemi var ama bizim için çok normal Tarsus'ta her şey gizemli benim bildiğim o kadar şey var ki
1 ay
Cevap
1Cevap
Gizemli dediğin arkeoloji olmasın
Tek o değil kanlı cami var burada binarede kan var kaçkere minareyi boyadılar sildiler kan gitmiyor
Ben kazıları kastediyordum doğa üstü olayları demedim 😅🙏🏻
Bende onu diyorum hem arkeoloji var hemde açıklanmayan şeyler
Anlatsana biraz ne gibi şeyler
En basitinden annem anlatmıştı yıllar önce. Bir evin temeli için kazı yapılıyormuş bir tabut çıkmış herkes yetkili birilerini beklerken yemek molası vermiş ama bir işçinin merakına yenik düşmüş gitmiş açmış bembeyaz bir ışıkla birlikte savrulmuş sadece bayilmadan önce beni rahat bırakın diye ses duymuş adam ve yığılmış adam bulunduğunda sanki birileri tarafından dövülmüş gibi gözüküyormus o gün korktukları için bırakmışlar ve bu olay dergilere çıkmış
Bu tarz şeyleri konyada da duymuştum. Başka ne gibi şeyler? Senin birebir yaşadığın bir şey oldu mu hiç
Yok ama büyüklerim çok şey anlattı Bizim burada hamamın içinde şahmeranin öldüğüne inanılır hatta anneannem hamamda göbek taşinda halen kanı durur der
Evet evet bunu bir arkadaşım daha anlatmıştı bana yani bu tarz birseyi. Çok istiyorum oraları ziyaret etmeyi
Danyal peygamber olayı var bide
Buyur gel. Bizim buralarda her şey farklı
Danyal peygamberi de açsana azıcık
Bide bende yeni duydum benim eski mahallede boyut kapısı olduguna inanılır
Baya uzun o
Boyut kapısının Türkiye sınırları içinde bir çok yerde olduğunu biliyoruz zaten ama lokasyonlar hep gizli tutuluyor. Hangi mahalle o direk oraya geleyim ☺️
Biride bizim eski evin orada imis hatta 6 kişi kayıp olduğunu söylerler
Yazan sen misin
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Tarsus tam “Netflix mini dizisi” olacak şehir ya, o yüzden popüler olması çok normal 😌 Gizemli kazılar, antik şehir dokusu, Kleopatra Kapısı, St. Paul efsaneleri derken insanlar “burada ne dönüyor?” merakına kapıldı 🕵️♀️✨ Bir de sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, TikTok videoları falan o mistik havayı iyice büyüttü. Sen de anlatsan var ya, podcast çıkar buradan 🎧🌙