Direksiyon sınavına iki kere girdim her ikisinde de stop ettirdim üst üste
27 gü
Cevap
8Cevap
Gaza yeterince dokunmuyorsundur ya da ayağını debriyaj pedalından birden sert bırakıyorsundur az dökün gaza 1. viteste uçmaz araba korkma
Ama yaptım debriyajı yarım yaptım sonra da ayağımı frenden çektim gaza basacakken durdu
Hızlı mı gaza basmak gerekiyor
Ya bide trafik çok yoğundu çıkamadım
Teşekkürler
Az gaz ver ayağını debriyaj pedalından yavaşça kaldır kolay aslında ayarlarsin
Ama yaptım debriyajı yarım yaptım sonra da ayağımı frenden çektim gaza basacakken durdu
Aynı şehir olsaydı yarım saat içinde öğretirdim çok kolay nasıl stop ettiriyorsun yengem panik birisi olduğu halde öğrettim
Ya ben yarım debriyaj yaptım sonra ayağımı frenden çektim tam gaza basacakken durdu
Bide trafik çok yoğundu çıkamadım bir türlü
Yarım debriyaj vermeyecen hatayı sen başta yapıyorsun ayağın fren ile gazda mesela debriyaja sonuna kadar bas diğer ayağını frenden çekip az gaza bas debriyajdan yavaşça kaldır araba hareket eder zaten
Frenden hemen mi çekmem lazım
Araba düzlükte duruyorsa sakin şekilde frenden çek ayağını az bir şey gaz ver ama debriyaj sona kadar basılı olacak sonrada yavaşça kaldır debriyaj dan
Anladım teşekkürler
Rica ederim😉 direksiyon başında korkma bırak o senden korksun
Öylede olmuyor
Hangi şehir yaşadığın yer
Diyarbakır
Oranın kızları araba kullanmayı bilir genelde sen neden öğrenemedin
Panik yapıyorum bide şu debriyajı ayarlayamıyorum
Kolay bir şey aslında düzgün şekilde öğreten olsa hemen kavrarsın
Ya hoca da çok gençti öğretemedi
Hocayı değiştir başka biri yokmu
Ya baktım hep çocuk çocuk
Aileden biri pratik yaptırsın ozaman
Yok ki kimse
Nasıl yok kimse aileden yokmu arabası olan
Onlar uzakta
Olmadı otomatik vites ehliyeti al
Kalkış ta mı yaptın bunu
Evet
İyi de bu imkansiz gibi bişey araclar artık cok rahat bi de otomatik ehliyeti alsaydin o zaman neden manuel aldın ki
Eşim zorladı
Eğer arqban varsa sürebileceğn önce duz bi yerde gaz vermeden sadece debriyaj ile kalkış yapmayı dene pratik olur senin için
Yok maalesef
Aslında cok basit de onlar ogretmeden bırakmaz zatwn bişey olmaz
Debriyaj ile gazi ayarkaman lazim
Kaç yaşındasınız hanımefendi
28. Ama yaptım debriyajı yarım yaptım sonra da ayağımı frenden çektim gaza basacakken durdu
Ben hiç araba sürmedim motor sürerim ordan bilirim işte debriyaji tam çekmeniz lazım bırakmadan ayağınıi frenden çekip debriyajdan da ayağınızi yavaş yavaş cekip aynı zamanda hafifçe gaza basmanız lazım yani debriyajdan ayaginizi yavaş yavaş çekerken gaza da eş zamanlı yavaş yavaş basmanız lazım
İşte panik yaparken onu ayarlayamıyorum
Alışırsınız motorsiklette bu böyleydi arabada da öyledir
Sakin ol minnoş
Biraz daha alıştırma yapmalısın sanırım.
Üzme kendini zamanla halledersin
Eşim çok baskı yapıyo
Bu kötü işte
Biraz anlayışlı olsun söyle ona
Anlamıyor
Kaba bencil empati özürlü insana ancak it muamesi yaparsan anlar. Aç ağzını itini popon sok onu. Mutlaka bildiğin dengesiz bir tavrı vb vardır onu. Vur oradan onu. Yerini bilsin
Anası da buna baskı yapıyor para harcama borcun var diye
Ah bu dengesiz kayinvalide tipi
Her boku onlar biliyor
Evliliğine karıştırtma onu
Eşim beni dinlemiyor ki
Karıştırmıyorum diyo ama her şeyi anlatıyor
Eşinin iplerini eline al hatun
Değilse evliliğin zedelenir
O itin tasmasını eline al
Nasıl çok uyanık yemiyo bide bacısı çok tehlikeli
Ben otomatik denemedin
Gazı az veriyorsun
Ben yarım denriyajdan sonra ayağımı frenden çektim gaz verecekken stop etti
Direksiyonda hafif titreşimi elinde hissedene kadar debriyajı çek, o senin sınırın olsun, sonra ayağını frenden çekip gaza bas ve debriyajdan ayağını kaldır
Gaza bastıktan sonra ayağımı birden mi çekmem lazım
Yok yav, zihninde hep şöyle olmalı, ayağını gaza ne kadar bastıysan diğer ayağın debriyajdan o kadar çekilmeli, orantılı olmalı zamanla alışırsın zaten. Gaza hafif basarken araba devir alırken debriyajı yavaş yavaş çek.
İşte bak hoca bile senin kadar güzel açıklamadı
Hocaların mk, bana hoca dedi ki sen beceremiyorsun yarınki sınavı geçemezsin falan bayağı moralimi bozdu. Ertesi gün sınavı geçtim, ehliyeti aldım mesaj attım yаvşağa cevap bile veremedi
Oha ya bi hoca da böyle dememeli öğrencisine niye öyle bişey sarfettiki
Sen beni düşünme kendi hayatını kurtar
Burdaki hocalar çok panik biri görür diye değişik davranıyorlar
Sen sınavı geç kurtar kendini
Ya bide trafik çok yoğunken panik yapıyom beceremiyorum
Ayağın alışsa hiç düşünmeden bakmadan tak tak yaparsın da işte tecrübe yok, bi de heyecanlanıyorsun doğal tabi. Gazı fazla ver öyle debriyajdan ayağını çek araba uçmaz ya da debriyajı daha fazla kaldır araba titreyince gazı ver.
İşte sınavda gazı veremedim acayip yoğundu
Bi dahakine verirsin dikkatli ol acele etme, herkes birer sürücü adayıydı zamanında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, direksiyon sınavı travması çok haklı bir mevzu 😅 Önce şunu bil: Stop ettirmek tek başına “kötü şöförsün” demek değil, çoğu kişi aynı yerden kalıyor 🚗
Genelde kavrama noktasını erken/sert bırakmak, ayağını debriyaj-gaz dengesinde tutamamak ve heyecandan pedallara ani basmak buna sebep oluyor. Bir dahaki dersinde sadece kavrama çalış; kalkış anını prova gibi defalarca tekrarla. Bir de sınavda hocaları değil, kendini ve yolu düşün, sanki normal sürüş yapıyormuşsun gibi davran 😉