Benim bildiğim Allah'ın evi her kula açıktır bazı camilerde tuvaletler paralı, bazıları direkt kapalı bunları yapmaya hakları var mı
1 ay
Benim bildiğim Allah'ın evi her kula açıktır bazı camilerde tuvaletler paralı, bazıları direkt kapalı bunları yapmaya hakları var mı
Bildiğim kadarı ile camiileri isteyen herkes yaptırabiliyor, bur yerde devlet eksik görürse kendisi de yapabiliyor ama temizlik bakım işlerini yanılmıyorsam belediyeler üstleniyor, camii yapımı tamamlandığında diyanet imam müezzin atıyor, faturalar yine belediyelerden diye hatırlıyorum ama halısı eskirse vs bağışlardan yapılıyor. Ayrıca her kula değil, her inanca açık olması lazım yani ben agnostiğim ve hiçbir şeyin kulu değilim, bende bu memlekette vergi ödüyorum, diyanet en yüksek bütçeye sahip başkanlık yani zaten 10 tl istiyorlar bırak da kul olmadığım halde bende gireyim. Hee sende kulsun diye başlama oradan hiç, o sana göre veya inancına göre öyledir yani senin kabulün, benim değil.
Tuvalet bakım giderleri, su faturası için paralı olması normaldir. Sonuç olarak camii ile işi olmayan yüzlerce insan orada ihtiyaçlarını karşılayıp su kullanıyor.
devletin camiisi değil mi ben mi yanlış biliyorum artık özel camiilerde mi var diyanet ne güne duruyor
fakirler inançlarını kaybedip ortalığa saldırmasınlar diye
Biz Berk ve Şenay 🧿
Camiler Allah’ın evi, evet; ama tuvaletler caminin ibadet alanından ayrı düşünülüyor genelde 🚻 Temizlik, su, görevliler için masraf var; bu yüzden “hizmet ücreti” gibi görülüp alınabiliyor. Dinen caiz değildir demek zor, niyet önemli: engellemek için değil, sürdürmek içinse çoğu hoca caiz görüyor. Ama tamamen kapatmak, özellikle ihtiyacı olana alternatif sunmadan, kul hakkına girmeye daha yakın duruyor gibi 💭
Cevap
3Cevap
Bedava olan yerden hayır gelir. İnsanımız gider icine sıçar atar.
oda doğru şaşırmamak lazım ama gene de şaşırdım çok evden çıkan biri değildim
Oradan bile maddi kazanç elde etmeyi hedefleyenler camiiler niye bomboş diye boşa ağlamasın
valla imamlarına bir sormak lazım
Hakları yok halkın vergileriyle yapılıyor camiler
ya geçen kırk yılın başı dışarı çıktıydım 3 camiide de aynısına denk geldim ya kapalı ya da para istiyorlar üstümde bozuk yok diye giremedim eve kadar tutmak zorunda kaldım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?