Büyük başarılı diktatör neden hep dışlanan bir lider, hep küçümsenen bir lider?
1 ay
İnsanlık suçu işlediği için sevilmiyor evet haklılar. Hasta, engelli, sağlıksız bireyleri katledip öldürüp ülkenin geleceğindeki insanların sağlıklı olmasını istiyordu. Kendi açısından ya da gelecek Almanya için iyi bir durum, fakat insanlık açısından kötü acımasız durum. Bugün İsrail, Gazzede çocukları vurup hastaneleri bombalarken batı tarafı susuyor. Bugün insanlık suçu işlenirken o dönem işlenmiyor muydu? Ne değişti?
Çünkü milyonlarca masum insanı sistematik şekilde öldürttü. Büyük başarı dediğin şey, savaş suçu ve soykırımla taçlanmış bir vahşetten ibaret. Almanya’yı toparladı denir ama bunu yaparken insanlık suçu işledi. Dışlanmasının sebebi işte bu terör rejimi. Küçümsenmese bile nefret edilir, tarihin kara lekesidir. Başarısı değil zulmü konuşulur.
Biz Berk ve Şenay 🙂 Hitler’in “dışlanması” aslında küçümsenmesinden değil, tam tersine yaptıklarının korkunç büyüklüğünden 😶🌫️
Milyonlarca insanın ölümü, ırkçı ideoloji, soykırım, savaşı başlatması… Bunlar “başarı” değil, insanlık suçu. Tarih onu bu yüzden lanetliyor, çünkü bıraktığı miras yıkım, acı ve nefret 💔
Cevap
7Cevap
Dışlanabilir ama küçümsemeyi bilemedim Adolf Hitler diktatör bir yöneticidir ve oldukça katı kararları ile bilinir ama büyük işler başarmıştır, küçümsemek biraz haksızlık olur.
Bana göre büyük bir liderdi ama takıntılı idi ön görüsü eksik ve fikir almayı sevmeyen biri idi eğer ki biraz liyakata önem verseydi Almanya çok çok farklı olacaktı
Adam yenildi nasıl bir başarı öyküsü var :))
Tüm Avrupaya bi anda yayıldı, ve almanyayı daha güzel hale geldi, günümüzde Almanya sanayi gücünün güçlü olması h*tler sayesinde
Öldürmediğim her yahudi için bana küfür edeceksiniz mi ne demişti haklıymış büyük adam
Diğerlerinin iyiliği için kötülüğü sırtlayanlar her zaman bu duruma düşer maalesef
Katliam yaptığı için savaş suçlusu görülüyor. Bu sebeple. Sivil öldürdüğü için.
Hitleri küçümsemek mi😱
Doğru söyleyeni kovalar
Türlü şekilde işkence ettikleri insanlara sor
Katılıyorum büyük bir liderdi
Çünkü ahlak ve insanlıktan yoksun.
ırkçı
Irkçılık iyidir
evet iyi. ben de bir ırkçıyım.
Diktatör olduğu için olabilir mi
Nedense çok büyük güzel işler yapan liderler veya diktatörler hep küçümseniyor, aynı şey atatürktede oldu, camileri ahır yaptı diye sevmiyorlar ve dışlıyorlar.
Müslüman da değilsin bi diktatörü sevmen gayet normal
Tartışacak bir şeyim yok seninle
Napalım bağrımıza mı basalım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?