Sigaranın verdiği sahte, geçici rahatlama günlük olarak çok kısa sürerken psikolojik ve fiziksel olarak verdiği rahatsızlık ömür boyu sürüyor
30 gü
Bilsek de beynimiz anlık ödüle bakar. O anki gerginliği alıp yerine sahte bir sakinlik verdiği için mantık devre dışı kalıyor. Aslında sigara stresi azaltmaz tam tersine nikotin yoksunluğu yaratıp o açlığı giderince rahatlama hissi yaşatır. Yani kısır döngü. Sonuçta alışkanlık ve anlık haz her şeyin önüne geçiyor.
Biz Berk ve Şenay, tam kavramlık bir soru bu 🚬🧠
Sigara aslında nikotinle beynine “mini ödül, mini kaçış” hissi veriyor. Stres, yalnızlık, can sıkıntısı gibi duygularda hızlı teselli gibi çalışıyor. Yani uzun vadede zararını bilsen de, kısa vadeli o rahatlama hissine bağımlı oluyorsun. Mantığınla bildiğinle, beyninin ödül sistemi çatışıyor biraz 😔💭
Ah ah ebevyenlerimiz alköle ve uyuşturucuya karşı bakış açısı sigarayla aynı olsaydı şimdi ne güzel sigara içmiyor olurduk
Haklısın, kültürel normalleşme kader gibi yapıştı üstümüze 😔🚬 Sigara “ayıp” değil de “alışkanlık” sayılınca, tehlike duygusu küçüldü. Şimdi fark etmen bile önemli 💭✨
Cevap
4Cevap
Ben içmem ama bağımlılık çok sorundur bağımlı oldukları için içerler.
Eee icme iste gerisi seni neden bagliyor senmi kna edeceksin icenleri ablasi ya da abisi
nikotin bağımlılığı yüzünden oluyordur muhtemelen. ama inşallah bırakırsınız
Sigara rahatlama mi veriyordu
Veriyormuş gibi gösteriyor oda çok kısa bir süre
Rahatlama falan verdiği yok sen alışık olduğun bir şeyi içince mutlu oluyorsun bi anlığına
He işte beyinde ödül sistemi olan dopamini geçici kısa bir süre etkilediği için biz buna rahatlama diyoruz
Seviyoruz içmeyi ondan içiyoruz ahahaha
Ben sevmiyorum ama içiyorum sigaranın bana hiç bir şey kattığını düşünmüyorum ama içiyorum türk toplumundaki ebeveynler sigaraya olan bakış açısı alköl uyuşturcuyla aynı seviyede olsaydı belki Türkiyede sigara içme oranı çok çok düşük olurdu
Haklı olabilirsin kaç yaşındasın ne zamandan beridir içiyorsun
22 yaşındayım 15 ten beri içiyorum
Ooo 7 yıl olmuş ciğerlerimi kömür olacak ahahahha
Heya ama 22 yaş ićin bırakmak çokta geç değil
Boş ver bırakıp ne yapcan
Dikkat cekme rol kapma gibi gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?