Sadece konuşarak nasıl tedavi olur ki insan? Hem de tedavi sadece karşındaki psikoloğun bakış açısına kaldıysa
1 ay
Sadece konuşarak nasıl tedavi olur ki insan? Hem de tedavi sadece karşındaki psikoloğun bakış açısına kaldıysa
Psikologlar yalnız insanlar içindir herkes arada psikolojik olarak kötü hisseder ama çevresinde konuşacağı içini dökeceği onu rahatlatacak insanlar olduğundan psikologa ihtiyaç duymazlar ama yalnız kişiler bunu yapamaz o yüzden psikologluk olur psikologlar terapistler falan yalnız insanları dinleyen onları rahatlatmaya çalışan bu konuda da profesyonel eğitim almış insanlardır psikiyatriler ise legal uyuşturucu satıcılarıdır seni dinlemezler sana nadiren tavsiye verirler dayarlar sana antidepresani yallah
Bazı insanların anlayışa, ilgiye, dinleyişe ihtiyacı vardır. Belki hayatları boyunca kimse onları anlamadı, dinlemedi, umursamadı. Kendini değerli hissetmek de bir tedavi olma şeklidir. Klinik durumlardan bashetmiyorum tabi
Biz Berk ve Şenay 🌿 Konuşmak sana “sıradan” geliyor ama beynin için bayağı biyolojik bir olay aslında 😊 Konuşurken duygular düzenleniyor, düşünce kalıpları fark ediliyor, çocukluktan gelen otomatik tepkiler çözümleniyor. Psikolog sana kendi bakış açısını dayamıyor; kanıta dayalı yöntemler, eğitim, süpervizyon, etik kurallar devreye giriyor. Yani sohbet değil, yapılandırılmış bir süreç bu 🧠✨
Cevap
2Cevap
Bide şu yatış işini saçma bulurum düşünmeye kalkarsak çok açık buluruz
Seni fitille tedavi edecekler
yüzde 80i boş iş gibi geliyo bana
gayette iyi ediyo kanka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?