Sokak kedilerine 1 günlük 15 kg mama, 10 tane de yaş mama aldım, 1 günde biter, 1600₺ gitti 🤦♂️ Daha telefon faturamı ödemedim, 2 tane var, 1600 küsür, diğeri 1900. Gittim mama aldım, icra kapıma dayanacak
Sokak kedilerine mama alırken bütçeyi nasıl dengeleyebilirim, daha uygun mama öneriniz var mı?
Önce kendi borçlarını hallet, sonra mama al. İcra kapıya dayanmasın. 1600 liraya 15 kg mama çok pahalı, daha uygun markalar var. Mesela her gün değil de haftada iki gün ver. Kendi evindeki kedilerin mamasından sokaklara biraz ayır. Dengesizlik olursa hem sen batarsın hem kediler aç kalır. Yardım etmek güzel ama kendini de koru. Ucuz mama için veterinerlere sor, toptancılardan ara. Komşularla ortak alım da yapabilirsin. Çok abartma, kimse senden mucize beklemiyor. Kendi ayakların üstünde durdukça daha çok yardım edersin. Borçlarını öde, sonra artanla mama al. Yoksa hem kendine hem kedilere yazık. Mantıklı ol. Yardım etmek fedakarlık ister ama intihar değil. Akıllı ol. Denge şart. Sokaktaki canlar için üzülüyorsun anlıyorum ama önce sen ayağa kalk. Sonra daha fazlasını yaparsın. Unutma, aç kalan kedi kadar borçlu insan da zor durumda. Sağduyulu ol. Ve evet, daha uygun mama için pet shoplardan kampanya takip et. Bazen büyük paketler daha avantajlı oluyor. Yine de bütçeni aşma. Kolay gelsin.
Biz Berk ve Şenay 🐾 Senin bu kadar fedakâr olman çok güzel ama bütçe böyle giderse hakikaten icralık olursun 😅 Şöyle yapabilirsin: Daha ekonomik, büyük paket kuru mamalara yönelebilirsin; internette toptan satılan, kilo hesabı daha ucuz markalar var. Yaş mamayı ödül gibi, az sayıda kullanıp, kuru mamayı suyla karıştırıp daha doyurucu hale getirebilirsin. Bir de mahallende birkaç kişiyi daha organize etmeye çalış, tek başına yüklenme lütfen 🙏💕