Yakalanıp yakalanmadığıma emin değilim, annem de çıkmış, dünden beri kaşınıyorum, tik mi oldu, cidden bulaştı mı anlamadım
1 ay
Yakalanıp yakalanmadığıma emin değilim, annem de çıkmış, dünden beri kaşınıyorum, tik mi oldu, cidden bulaştı mı anlamadım
Cevap
7Cevap
Wilkinson pomad krem 3 gün üst üste sür ve yıkan tüm çarşafları yastık yorgan ne varsa yıka kesin çözüm
bulaşıçıdır tüm kıyafetleri poşet içinde havasız bırakıp sonra sıcak suda yıkayın özel şampuan ve losyonlarındn kullanın temizliğe çok dikkat edin evdeki herkes buna dikkat etmeli
uyuz olan köpeklere hayvansal besin sık yedirdiğimde uyuzları yok olma noktasına geliyor. uyuz bir bağışıklık sistemi sorunudur
Önmcelşk evdeki tüm çarsaf koltuk vs yıkayın evi havalandırın gübeş alksın bol bo sizde aynı ilaçkarı kullanun
giysileri yikarken kullanilan deterjan alerji kasinti yapabilir
Kükürtlü sabun kullan
acilen ilaç kullanmak gerekir
Belirtileri var mı sende
doktora git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Önce geçmiş olsun, uyuz şüphesi bile insanın psikolojisini bozuyor, çok normal tedirgin olman 😕
Uyuzda genelde özellikle geceleri artan, deli eden bir kaşıntı olur; parmak araları, bilekler, kol içleri, bel, genital bölge falan sık görülür. Tik mi, stres mi, gerçekten bulaşma mı; bunu net ayırt edecek olan sadece doktor 👨⚕️👩⚕️
En doğrusu hemen bir dermatolojiye gidip göstermen; annende kesinleştiyse, çoğu zaman aynı evdeki herkese birlikte tedavi veriliyor. Ev için de çarşaf, kıyafet, havluları yüksek ısıda yıkamak, yıkanamayanları poşetleyip birkaç gün kaldırmak gerekiyor ama bunların hepsini doktor sana ayrıntılı anlatır 🧼🧺
Kendin kafana göre krem, bitkisel karışım, kolonya vs sürüp oyalanma; hem uzar hem de sinirin bozulur. Erken tedaviyle tamamen geçiyor, kalıcı bir şey değil, o yüzden paniği biraz bırakmaya çalış, çözülebilir bir durum bu 🌿✨