Seranız var, orada yaşadığınız yerin insanı sizden bunu bedavaya istiyor, bir iki tane değil 1 kilo,
1 ay
Bizim evin yan tarafında erik ağacımız vardı, Okuldan gelirken yoldan geçen çocuklar canı çeken hamile kadınlar yiyo diye ben evin üstüne çıkıp onların zaten yetişemeyeceği yerdekileri topluyodum bize yetip artıyodu ama ne hikmetse bir işim yolunda gitmez çok şükür 😂 🙌
Satıyorsunuz seranız var
10 tanesini 200 liraya satsam benden kralı yoktu ama ben etrafını çevirip kimseye satmadım ki öyle benim bahçem olsa bile bir iki ağacı kuşun kurdun nasibi diye toplamaz bırakırdım, Bu yüzden zengin olamıyom belkide, O kadar acımasız olamadığım için ☺️
Olsun ben verirdim yine, Kazanın belanın önüne gerilir 🤗
Kefenin cebi yok sonuçta, Giden bişey götürmüyo kanka 🙏🤗
Ki ben inançlı bi insan da değilim, Hiçbir dine inanmıyorum düşün
Sen 10 tanesini 200 liraya satıyorsun diye dönerci de yarım ekmeğin arasına 50 gram döner koyup 150-200 liraya satıyo, Evi olan evini 15-20 binden aşağıya vermiyo, Sorunca da 10 tane erik 200 lira diyo kendini savunmak için, Bilmem anlatabildim mi, Piyasayı şişirip kazandım sananlar șimdi sinek avlıyo, Ev kiraları da düştü mecbur kiracı bulamayınca, Bilmem anlatabildim mi kanka 🙏🤗
Ha bazı insanlar var bir bardak suyu bile hak etmiyo, O da var şimdi ama senin konuda dediğim gibi verip vermemek sana kalmış ama 10 tane eriğin 200 lira olmasını hiçbir zaman normal kabul edemeyecem şu ölümlü dünyada
Biz zekatimizi veriyoruz. Ama buradaki insanlara bir şey vermek istemiyorum.
Gecen yıl karpuz ektik
Herkes. 5 10 tane karpuzu evine götürdü bize sormadılar bile. Biz onlar yesin diye ekmemiştik
Babam ve annem utandığı için almayın diyemiyor
Yine böğürtlem.
Kendilerinde çiftçi ama bir türlü çocuklarında kurtulamadık
Hırsızlık dahi yapıyorlar ne kadar koparma götürme desende yapıyorlar
Evet zaten dediğim gibi, O konuda yerden göğe kadar haklısın, Öyle aç gözlü herkesten alıp kimseye bişey vermeyen namussuzlar da var, Öylelerine de bir bardak su vermem, Bu konuda bişey diyemem haklısın 🙏🤗
Bizim insanımız da tuhaf nankör değişik bişey yav, Zaten birlik olamadığımız bencil olduğumuz için bugün bu haldeyiz, Seni kırdıysam özür dilerim 🤗
Bu arada seramız var demişsin, Antalyada mısın sen de yoksa
Sorun yok sadece bıktım yanlış anlama biz veriyoruz çocuklara böğürtlemen diyor ki annemin canı çekmiş 7 8 çocuk sepetler le geliyorlar biz onlara fidanlarda verdik
Mersin
Mesela bide bak bizim köyde bitane adam fıstık ekmiş bahçesine, Iki tane kazık gibi adam sürekli gelip adamın bahçesinden kilolarca Fıstık kökleyip gidiyomuș, Adam en son dayanayıp fotokapan kurup adamları yakalayıp şikayetçi oldu, Adam diyo ki yiyecek kadar alsalar neyse, Ben ona bişey demem ama kilolarca yolmușlar, Yatıp kalkıp fıstık mı yiyo bunlar diyodu
Bu arada size helal olsun, Ben hep düşünürdüm köydeyken, Bu böğürtleni de acaba üzüm gibi bağa ekip budayıp gübresini verip yetiştirsen ne güzel olur diye ama yapamamıştım bir türlü, Sonunda birileri yapmış, Ben imkanım olsa neler neler yapardım da işte
Bu insanlar doymuyor yanlış anlama ama çocuklarını bahane ediyorlar bende evin tek çocuğuyum annem babam çocukları çok seviyor. Kıyamıyor bak bizi aradılar yazın. 16 tane çocuk her birinin elinde 2 tane karpuzu bir şey olmaz dedi annem babam ben gidip annelerine babalarına hesap sorucaktim bir kaç karpuz için bizi rezil mi ediceksin dedi böğürtlem için de babam giti koymuşlara Fidan verdi alın çocuklarınız için buna rağmen her gün her gün. Çocuklar geliyorlardı
Haklısın, Sanırım başta alıştırmamak gerekiyo bahçenize girmelerine, Siz kendiniz ne kadar verirseniz o kadar almaları gerekiyo, Bide bir insanı kırk sefer sırtında taşırsın bir sefer taşımazsın kötü olursun, allah sana sabır versin ne diyeyim 🙏
Öyle işte fıstıkcı abi iyi yapmış. Ama bunlar çocuk şikayet edemezsin birakıcaz zaten bu işi. Benj dinlediğin için teşekkürler
Rica ederim, Umarım bırakmaz devam edersiniz 🤗
Biz Berk ve Şenay 🍒
Eğer gerçekten ihtiyacı varsa, gücümüz yetiyorsa seve seve verirdik, erik sonuçta paylaştıkça güzel 😄 Ama herkes alışkanlık haline getirip sürekli bedava bekliyorsa, orada sınır koymak da çok normal. Bir gün kilo kilo isteyen, ertesi gün “yetiştiriyorsun zaten” demeye başlar çünkü 🙃 Nazikçe “Bu kadarını satıyorum” demek hakkın 💚
Cevap
6Cevap
varsa veririm
veririm 1 kilo erik cok bisey degilki
1 komşuna verirsen diğeride ister
Köyde bir sürü insan var buradaki insanlar da utanma yok şehirdeki komşun gibi değil. Arabalarına yükleyip götürüyorlar. Onalara bir kere verdiğinde. Artık hep bizimiş gibi algılıyorlar
o zaman vermezdim
İstememesi lazim eksin bahçesine
Zekatını vermiş gibi düşün
1 kişi değilki sonuçta sen bunu satıyorsun
şu an kilosu ne kadar cidden
10 tanesi,200 TL markete
10 tanesi 200 tl kilo ile satılan bi meyve taneyle mi satılmaya başlandı sjsjsjjs
Evet zaten şimdiden bahsetmiyorum ilk çıktığı zamanlarda bahsediyorum. Verirmisin senin gelir kapın o
Şubat ayında bahsediyorum
Sonuçta yüzlerce kiloya sahipsin onun bi zekatı da var veririm niye vermim
Neden vermiyeyim
Veririm tabiki
Veririm
Elbette zevkle
Veriririm evet
Veririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?