Siyasi tartışmaları çok anlamayan ama takip etmeye çalışan biriyim. Solcuların derdi, amacı nedir? Kısa özet geçecek biri var mı?
1 ay
Cevap
4Cevap
Bizim ülkede solcu yok yalnız. Kendilerine imtiyaz sağlanmasını isteyen ağlak sağcılar var. Farkındaysan sağcılar ülkenin herşeyinden yararlanıp sola laf atmayıda çok sever. Solcu dedijlerinde sağcılara hizmet ediyorlar
Analiz değil tanım sordum ama. En sade ve basit tabirle, solcular ne ister, dertleri nedir? Bunu merak ettim, yorum katmadan. Çünkü yorumu kendim yapmak istiyorum
Herkes aynı tarafta çalışmayacağı için sağ ve sol var işte.
Çalamayacağı için*
iyi olan herşeye yapılan herşeye muhalif olmak
Eleştiri olarak değil de gerçekten dertlerini bilmek istiyorum. Görünürde ne istiyorlar?
Kıral hiç bu topa girme kavga çıkar burada
Tartışmaya değil tanımı almaya geldim. Herhangi bir siyasi gruba bağlı değilim sadece ülkesini seven, doğrunun yanında olan biriyim.
Şimdi iki tarafta ülkesini sever ama bir birini sevmez
O doğru de tanımlarsak solcular ne ister? Onu soruyorum sadece
Laiklik ister
Solucan diye okudum sjsjsj
Boş işler derdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Sol dediğin şeyin kabaca derdi şu: “Bu düzen herkese eşit davranmıyor, özellikle de emek verene.” Solcular, servetin, gücün ve hakların daha adil dağılmasını ister; emekçinin, yoksulun, ezilenin yanında durduklarını söylerler. 🌱
Yani amaç; zenginin daha da zenginleştiği, yoksulun ezildiği bir dünya yerine, daha eşit, daha dayanışmacı bir toplum kurmak diyebiliriz. ✊🏻🌍