düzenli olarak sürekli yapıyorum alışkanlık oldu bu durumdan nasıl sıyrılabilirim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sürekli yaparak bu işin yapmakla biten bi iş olmadığını anlamış oldunuz, insanı hayvandan ayıran en büyük özellik "irade" diyorum ben. Zor da değil inanın, can çektiğinde aklınıza geldiğinde ertelemek/yapamayacağınız bir ortama geçmek daha az aklınıza gelmesi canınızın çekmesi için de akşamları yüksek enerjili gıda tüketmemek, gün içinde yorulmak, boş kalmamaya çalışmak.
Evet kesinlikle katılıyorum cidden
Bıraktığımda daha iyi bir yer olur ama sanmıyorum insan ilişkileri de berbat
Herkes birine kulp takıyor her şeyin fazla farkındayım yani artık hiçbir şey düzgün değilmiş gibi geliyor son zamanlarda bir şeyi düzeltsen bir şeyi düzeltemezsin bu hep böyle
konu buraya nasıl geldi anlamadım pek ama yaş göründüğü gibi 18 - 24 arasıysa Sana tavsiyem küçüğüm kimin ne yaptığına ne yapmadığına bakarak geçirme ömrünü, kendine odaklan, kendi doğruluğuna odaklan veya kendi hatalarına odaklan onları düzeltmeye çalış. Başkalarının eylemlerini dert ederek/onlara göre yol çizerek geçmez hayat ❤️
18-24 değilim dedim az önce keşke 35 olsaydım bu kafayı anlayabilirdim ama ruh hastasıyım şimdi kendi hatalarıma odaklanıyorum ve zerre kimse ne demiş umrumda değil konu buraya geldi çünkü gelmesi gerektiğini ben düşündüm herkes düşünüyor çünkü bunu benimde herkes gibi aklıma geldi söyledim bir sorun mu var
yol yapacağım zaten hiç yapmamışım
inişli çıkışlı olmayan düz bir yol kötü bir yol değil
teşekkür
Biz Berk ve Şenay 💫 Ruhun sıkılıyorsa, aslında sana “bir şeyler değişmeli” diye sinyal veriyor olabilir 🙃 Her gününe minicik bir yeni şey eklemeyi dene: farklı bir yürüyüş yolu, yeni bir müzik, kısa bir egzersiz, mini bir hobi denemesi 🎨 Zihnin başka şeyle meşgul oldukça alışkanlığın otomatikliği kırılır. Gerekirse destek almaktan da çekinme, yalnız değilsin 💛✨
Sus be
Haklısın, bazen fazlaca “öğüt” gibi gelebiliyoruz 😅 İstersen sadece dert yan, çözüm önermeden de dinleriz 🌙
Cevap
23Cevap
Kurtulmak basit her o iş aklına geldiğinde bişilerle meşgul olmak
Mantıklı keşke böyle bir fikri daha önce alsaydım çok salağım
Ben 365 gün yapmadım mastürbasyon
Sonra yine yaptık ama şu 10 küsür gündir bakalım tekrar eski standartı yakalamak istiyorum artık
çok bekleme yalnızlık konusunda sen yalnız kalmamalısın cidden
Kendimi yalnız bırakmamaya çalışıyorum genelde kafede falanım 😂 oralarda ya da sporda
Bir ilişkinin sorumluluğunu filan taşıyacak birisi olmadığın için bu sana daha kolay geliyor geçici rahatlama
Yetmiyo hic bisey cikiw yolu o iste keyifde veriyo anlik sonrs sin da pismanlik hissi
Yapsan bi dert yapmasan iki dert
maalesef
yok sağol
Ne yapıyırsun? Ruhun neden sıkılıyor?
Bir sebebi yok genel artık
Anladım sanırım. Bi işke meşgulmüsün ya da okuyırmusun
hayır bir işle meşgul değilim
Eli boşluk daha çok etkiliyor maalesef. Spor yapmayı denedinmi
ha evet
Faydasını görmedinmi hiç
Oruç tutmayı denedinmi hiç?
Denemedim
Bi dene bak faydasını görürsün. Hem ruhen hem bedenen
Entel geliyor bu oruç işi aralıklı oruç önceden konuştuğum kişi yapıyordu bunu
Entel olsa neolacakki. Sonuçta faydası olan bir şey. Denediğinde faydasını görüceksşn
o yaptı ben yapmam o kadar nefret ediyom ondan çok intikamcı kendime bile intikam alıyorum şu an aslında ondan daha iyiyim iğrenç pislik kötü insan yarı yolda bıraktı çirkin iğrenç pislik yalancı insan
Geçmez o mezara kadar
Mezara çoktan girdik
Saçma sapan konuşma awk
Bizi iyi niyet bozdu ondan saçma konuşuyorum ben
Ne yapiyon knk
Düzenli olarak ne yapıyorsun ki
Düzeni boz rutinin dışına çık
Çok haklısın ruhun sana mı ait test yapmak lazım
İnançla azimle sabırlı
Kımın canı sıkılmıyorkı
Tam olarak ne yapıyorsun?
Sıkılıyorum Sabri.. bunalıyorum..
Sosyalleşerek
ne gibi
sosyalleşmek için para gerekiyor
Bak bunda da sen haklısın işte
ne zaman haksızdım saçmalama 😂
En başından beri sürekli yapmandan bu yana hatalısın işte 😑
Dünyanın en haklı insanısın ne diyim yani
👌
Bırakmazsun
alışkanlık oldu bu ahlaki boyutu ve zihnimdeki ne ölçüde düşüncemi yıpratıyor kaygımı azaltmıyor bile aksine arttırıyor ergenlik olabilir mi yaşımda ortalarda ne zaman azalır?
Muhtemelen 18-19 yaşındasın. Bunu yaparken tabiki kültürel, dinî yetişme tarzında bu yanlıştır günahtır söylemi seni ikilemde bırakıyor. Ancak vücut bunun istiyor. Tam rahatladığin an pişmanlık, vicdan azabı gibi ruh daralması Başlar. Azalmaz daha da ilerleyerek devam eder. Hep Bir fazlasını isteyevwksin
O kadar genç değilim ya 26 olucağım ama ilerlememesi için daha bilinçli yaklaşıyorum
ne gibi söyledikleriniz anlayamadım
emin değilim azalıyor mu artıyor mu bilmiyorum herkesin bir zamanı farklı oluyor herhalde zaman zaman dibe çöküyor demekki insan ne bileyim
pişmanlık hissetmiyorum
evet
bir yerde pişman oluyorsun ben sebebini anlamaya çalışıyorum
yalnız olmamakla hiçbir derdim yok ben neden kontrol etmeye çalışıyorum ki derdim ne yap geç diyon niye yapıyorum yalnız olmamakla bir problemim yok bu arada
zamanında pişman oluyordum sebebi bu bence
şimdi sinirden yapıyorum böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum
sanırım sıkıntı
Aptal hissetiriyor belkide bu evre geçmiyor
azalsın yeter valla artık çok sinirliyim kendime aptal gibi bir şeymiş ya bu durum canım baya
Ben bu durumu beynimde kurmuyorum pes ettim artık aslında bu duruma sürüklendim bence
Bu dedin ya artık ya erkek gibi gezerim senin sorunun ne
Erkek gibi gezmiyorum ki öyle de hissetmiyorum
Bir şey demeyeceğim ben ya ilgisizlikten hep saçma sapan şeyler işte
Ben fazlasını istemiyordum. Hep boşluktan yaptım öyle düşünüyorum.
Anlatamıyorum yeterince ne zaman nasıl başladı hatırlamıyorum fazlasını istemiyordum ama kaygılıydım kaygıları bastırmak için olabilen bir şey gibi benim durum ne yazıkki düz düşünüyorum hayatım renksiz ya da çok renkli bundan kaçmak içindi ama kaygı kesinlikle sebebi kaygılı veya bilinçaltında ama çok sıkıntı çektim her anlamda maddi manevi hep stresliydim
Okudum bir deneyimim yok mezun oldum evlenirim ilişki bana göre değil çok kriterimde oluşmaya başladı
Psikolojik evet maalesef
İlişki de sorunlar yaşıyorum bu aralar hepsi uzak mesafe bir de. bu durum şuna dönüştü sanırım beğenmeme mevzusu hepsi de sanaldan ordan burdan sıktı yani kısacası zaten evlilik istemiyorum
18 ama kesin 19 diye bence
bir toparlıyorum geliyor bozuyor hata bu işte konuşmam zaten
kafamı toparlasam da ümidim azalıyor zaten ne zaman çıkacaksa benden çok çekecegi var awk
22 de diye düşünüyorum
Kimseye çile çektirmem öyle biriyle yapamam zaten
Senin istediğin aslına uygun davranmadığında oluyor mesela ben neşeliyim bu yüzden oldu bu durum. senin dediğini istediğimden değil onu dediğin şey neyse değildi zamanla olur ciddi düşünüyorum ben sen ne dersen de gayet aklı başındayım eğer o aklı başında değilse çekecek benden.
Ciddi düşünmezsem iyi gelir de ben yapamıyorum bu aralar diyelim zaten yapsam kıvanç tatlıtuğ gibi birisi bulur giderdim ne yani çok zor değil
Evlenmem zaten aile evindeki çileyi bizzat baş edemiyorum zor zaten
Ben kendim yapmıyorum kimseye kötü halimi göstermek gibi niyetim hiç yok
O gelmedikten sonra her şeyin tersi koyu kumral mı tersi sarışın ev işide maalesef kadınlara yüklenen bir toplumuz zaten evlenip düzenli olmak gibi bir derdim yok yapamam zaten hepimiz bu yüzden evde kaldık
Karamsarlığın dibini sıyırdım ben o yüzden hep bir ihtimal varsa da yok ben istemiyorum yapmıyorum çünkü
İkiside yapsın diyip bu polemiği bitireyim çünkü anlatma ya da anlaşılma derdinde değilim herkesin çektiği bir sorunu kolayca erkek yapar diye düz bir cümle kurman başka bir konuşmayı getirmiyor tamam en kötü biziz ev işi de yapalım oldu siz ne dünyanın en kolay işi birinin altında çalışıp sonra yatıp ya da bir yerde gezip tozmak her şeyi biz düşünelim adamın teki ev işi kadın sorumluluğu desin evet herkesin sorumluluğu ama kimse yapmıyor niye çünkü uğraştırıcı bilmem ne
Kadın takıntılıdır inatçıdır siz bunu göremeyecek kadar bir varlıksınız zaten
Takıntılıyım çünkü sorumluluğu almadığımı gören insanlara gayet takıntılıyım onun dışında umrumda değil Allah sana yardım etsin ya
Erkek ya da başka biri kimseye bir sorumluluk yüklemem. Gitsin kendisi yapsın yükleyenleri de sevmem. herkes üstüne düşeni yapacak diyorsun ya yapana neden yaptın işte yaptığında sorgulattığı bir evde veya yapmadığında neden yapmadığın bir evde büyü de öyle gel kim çocuk
Gayette biliyorum sorumluluğumu Allah sorumluluk almayıp boş konuşanlara yardım etsin çocukmuş
Sorun yok zaten
Aynen aynen
Geri çeviriceğim, benim yardımca ihtiyacım yok çünkü.
bırak o zaman
Ne yapabilirim
aklıma geliyor da ondan dedim
Bilmiyorum bırakacağım ama umarım
Ne yapıyprsun
Ne yapıyorsun?
mastürbasyon bağımlılığı mı
Ben yardım edebilirim istersen
Ben de
Benimde
kafa dagıtalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?