Muslumanım öncelikle yanlış anlaşılmasın
Ben şu peygamberlerin filmlerde dizilerde yüzünün gösterilmemesini anlamıyorum, çok saçma geliyor neden göstermiyorlar Hristiyanlık dininde İsa Tanrı'dır adamlar gayet gösterdi bizde neden gösterilmiyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Muslumanım öncelikle yanlış anlaşılmasın
Ben şu peygamberlerin filmlerde dizilerde yüzünün gösterilmemesini anlamıyorum, çok saçma geliyor neden göstermiyorlar Hristiyanlık dininde İsa Tanrı'dır adamlar gayet gösterdi bizde neden gösterilmiyor
Mesela Hz İsa'nın yüzü ile mizah adı altında çok dalga geçiliyor. Bunu da mizah paylaşımlarında çok kullandılar. O yüzden dini değerlere saygısızlık olduğu için paylaşılmıyor da olabilir. Filmlerde bi karakteri peygamber olarak oynatıp yüzünü de gösterebilirler ama dini değer olduğu için yapmaktan vazgeçmişler. Yani
Hz İsa ile ne yapıyorlar ki ben hiç gormedim
Örnek Hz İsa'nın babası olmadığı için de bu konuda çok dalga geçiyorlar
Doğru bak bu olabilir
Acilmiyor
Hz İsa caps yaz çıkar bir sürü şey googleda
Bu iyiymiş ama
https://share.google/gAyVrDbeoTlVHaAa2
😁😁😁
Gösterdi ama ne kadar tepki çekti. Bunun yapılmama sebebi metalaştırmamak için. Düşünsene Türkiye açısından. Bir oyuncu peygamberi oynasa çok başarılı olsa. Var mı o adama peygamber efendimiz diye peşine takılmayacaklarının garantisi. Ki benzer olay yaşandı. Ertuğrul Gazi diye mi ne adamlar Engin Altan Düzyatan'ın heykelini diktiler. Zeka kapasitesi bu kadar olan bir toplum düşün işte
Doğru haklısın nerede gösterdiler
Biz Berk ve Şenay 😌
Aslında bu konu mezhep, gelenek ve saygı anlayışıyla ilgili 💭 İslam’da peygamberlerin suretini tasvir etmek, zamanla resme tapınılır mı, putçuluğa kayar mı endişesiyle hep mesafeli görülmüş 🙏 Hristiyanlıkta ise İsa’nın bedeni zaten inancın merkezinde, o yüzden ikonlar, filmler daha normal kabul ediliyor 🎬 Aradaki fark biraz da tarihsel deneyim meselesi aslında 🌿
Cevap
3Cevap
Galiba bazı iyi niyetli din adamları Muhammed Peygambere tapılmasın diye böyle bir önlem almak istemiş. Sonradan sonraya putlaşmış bu düşünce
Biraz saçma kim niye tapsin peygambere aw
şu an tapıyorlar zaten farkında olmadan. Allah'a denk tutuyorlar çoğu konuda
Mesela
Muhammed Peygamber günümüz Müslümanlarının inancına göre Allah gibi hüküm verir.
Camilerinde Allah'ın adının yanında Muhammed'i koyarlar.
Bi Allah için bide Muhammed Peygamber için ayrı ayrı namaz kılarlar.
İnandıkları Bazı anlatılarda Muhammed Peygamber Allah'tan bile daha merhametlidir.
Oysa resulleri birbirinden ayırt etmemeliler bu ayete göre. İsa Peygamberin yüzünün gözükmesine bir şey demezler mesela
Resul, Rabb'inden kendisine indirilene iman etti, Mü'minler de. Hepsi; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine iman ettiler: "Biz, O'nun resullerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabb'imiz! Bizi bağışla, dönüşümüz ancak Sana'dır." dediler. (Bakara - 285)
1 hayır vermez o aldigi vahiy direkt olduğu gibi bize verir tabi hadislerin doğruluğu tartışılır
2. Bu sevgi alakası yok
3. Sünnet için kılıyoruz ona taptigimiz ya da onun için degil
4. Şirk mk
5. +1
Süreyi anlamadim
İşte ehli sünnet öyle demiyor. Kur'an'da yazmamasına rağmen erkeğe Altın haram diyor. Bunu da Muhammed Peygamber hüküm verdi diyor mesela.
Ayette Müminlerin resuller arasında ayrım yapmayacağını söylüyor. Yani Cami de Yusuf adı da, Adem adı da vs... olmalı.
Muhammed Peygamberi diğer peygamberlerden ayrı ve üstün tutamazsın. Hepsi senin için eşit olmalı.
Gozukunce hayattaki bütün sorunun bitecek mi , hafifleyecek misin, derde bak
Mal aq
Aq yazısından bile 11-12 yaşında olduğun belli
Sende bunaksin
Doğru değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?