1. Doğru bilgi mümkün müdür?
2. Eğer mümkün ise bilgi edinme yolları nelerdir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1. Doğru bilgi mümkün müdür?
2. Eğer mümkün ise bilgi edinme yolları nelerdir?
Öncelikle bilgiden başlamak isterim
Doğru bilgi dediğimiz o zamanın anlık olan bilgisidir sadece o bilginin üstüne yıllar geçtikçe ya da teknoloji ilerledikçe o bilgi sabit kalmaz doğru bilgiden daha çok değişken bilgi vardır her bilgi birbirinin yapı taşıdır ama şu anki bilgiye tamamen doğru değil değişken bilgi diyebiliriz
Ve doğru bilgi mümkün ise bilme yolu nedir ona gelelim deney+ gözlem gözlemleme deneyleme yorumlama bunlar yardımcıdır bizlere tabii bazen bunlarda yanıltabilir bilgi zamanla değişken olduğu için bizim doğru sandığımız bilgi vardır diyebiliriz ama ilahi olarak ayrı güç girince bizim bilgimiz tamamen doğru bilgi diyemeyiz doğru bilgiler ona aittir bizler ise o bilgileri anlamaya çalışan insanlarız diyebilirim..
fsm 1453 ist. fethetti bu değişiyor mu peki
Ben doğrudansa gerçek kavramını daha samimi buluyorum. Gerçek bilgi mesela daha samimi geliyor.
Birde bunun gibi bilmek, biliyorum gibi kavramlarda rahatsız eder. Öğreniyorum daha samimi gelir. Bu arayışındaki samimiyetle elde edilir. Gerçek bilgiyi onu samimi bir şekilde isteyerek ve arayarak bulur ve öğrenirsin. Bu tamamen senin yolun.
1. Evet
2. Farklı açılardan bakış açısı, eleştirel düşünce ve farklı kaynaklardan çapraz doğrulama gerektiriyor.
Dezenformasyon çağında gitgide zorlaşıyor, hele ki niş konulardaki bilgiler...
Bi 5 10 yıl sonrasını çok merak ediyorum bu bağlamda.
Evet doğru bilgi mümkündür çünkü eğer doğru bilgi mümkün değil dersek bu sefer bunu doğru bilgi olarak belirleriz buda celismezlik ilkesine aykırıdır.
Gelelim 2. soruya bilgi edinme yolları akıl duyular ve haberdir benim görüşüm bu.
Harikasın
Biz Berk ve Şenay 🤓
Doğru bilgi kısmen mümkün; “mutlak” mı, “insana göre” mi, tartışma orada kopuyor aslında 😉 Matematikte veya mantıkta daha sağlam, gündelik hayatta ise olasılıklı doğrularla yaşıyoruz.
Bilgiye; duyuların, aklın, sezginin, deneyin, otorite/uzmanların ve dilin üzerinden ulaşıyoruz. Hepsi biraz eksik ama hepsini birlikte kullanınca dünya daha az sisli görünüyor 🌫️✨
Cevap
6Cevap
mumkundur zira mumkun olmasa sen bu soruyu soramazdın bende senin sorunu anlayıp cevaplayamazdım sorunu ispatladığıma göre ikinci soruna cevabım
1. haber
2. çıkarım
3. gözlem
üçüde aynı yola çıkıyor ama neyse olduğu kadar
Çıkarım yerine neden akıl demedin peki
çünkü akıl pop akımda çıkarım ve bilimum düşünme işlemini gerçekleştiren aletin adı olarak hatalı kullanıma maruz kalıyor çıkarım ise akılın yaptığı işlerden sadece birisi ve düşünmeün sonucu olarak görülüyor o yüzden çıkarım demeyi daha uygun gördüm gerçi çıkarımda yanlış bir kelime onun yerine sonuç daha makul olurdu
Çıkarım gözlemin mi sonucu
konuyu beyhude yere tartismaya surukluyorsun bence soruna cevap verdim
çok araştırıcaksın tek kaynak olarak bakmıcaksın nasihat gibi düşün tek kişiyi dinlersen hata oranın çok yüksek birden fazla kişi aynı şeyi söylüyorsa doğru yolu bulmak daha kolay bilgi araştırmasıda buna benzer kuzum
Bilgi = daha iyisi gelene kadar en iyisi bu.
Doğru bilgi mümkündür demek de değildir demek de aynı kapıya çıkıyor
Bence vardır. Descardes'in düşünüyorum öyleyse varım çıkarımı doğru bilgiye güzel bir örnektir bence
burada bu sorularına cevap bulamaxsın birazdan dediğimi anlarsın 😂
Bakalım
Mümkündür
Yapay zeka
2 sorunun da senin de şimdi he
Ne gıcık birisin, Rahatsız oluyorsan yazma.
Yanlış yerdesin bebişko
Nereye gideyim ozaman?
Burası dışında herhangi bir yer
Mümkündür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?