Yaktın kendini derler ya, itibar gitti mi mezara girene kadar?
Biri için soruyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaktın kendini derler ya, itibar gitti mi mezara girene kadar?
Biri için soruyorum
Bir kere o yola saptın mı, toplumun gözündeki o lekeyi ne yapsan çıkaramazsın; benim kitabımda torbacılığın tövbesi, itibarın iadesi olmaz. Bir insanı zehirlemek, onun hayatını karartmak aslında o kişinin ailesini, geleceğini, yani dolaylı yoldan tüm insanlığı katletmekle eşdeğerdir. İçeni anlarım insanın zayıflığına, düştüğü boşluğa bir pay bırakırım ama o zehri bile isteye satanı, üç kuruş için başkalarının vebalini alanı asla kabul etmem. O kadar insanın ahını almış, hayatları söndürmüş birinin tekrar toplum içine çıkıp "itibarlıyım" diye dolaşması benim adalet anlayışıma sığmaz. Kazandığın para değil, aldığın o ağır vebaldir; vebalin olduğu yerde de ne şeref kalır ne de itibar. Bir kere o çizgiyi geçtin mi, artık geri dönüş yolun kapanmıştır; çünkü o karanlık geçmiş her zaman bir gölge gibi peşinden gelir.
Doğru yolu bulmak, hidayet nasip olması, itibar ve zenginlik için okunan dualar her gün 40 kere okunur eüzübillahimineşşeytanirracim bismillah elhamdülillahi mü-zek-ki-ril hayri ve fa-i-li-hi şükran-lil-lah allahümme salli ve sellim ala seyyidina ve mevlana muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin bi-adedi rahmetillah rabbena a-ti-na min le-dün-ke rah-me-ten ve hey-yi lena min em-ri-na ra-şe-da allahümme el-him-ni rüş-di ve e-iz-ni min şer-ri nefsi salli ve sellim ve barik ya hadi ala ta-hi-ril üm-me-ha-ti vel ecdad sal-lal-la-hu ala seyyidina muhammed sal-lal-la-hu aleyhi ve sel-lem ve eli me-ga-mi ya a-liy-yü fe-lem yezel bik-bi-ri-ke kadri ke-bi-ru mü-bec-ce-la ezil ya a-zi-züz zül-le an-ni fe-lem ezel bi iz-zi-ke ya ceb-ba-ru mük-fen mü-cem-me-la allahüm-me-cal-ni fi na-za-ri sa-gi-ran ve-fi a-yu-nin-nas kebir allahümme salli ala nuril envar ve sir-ril esrar ve tir-ya-kıl ağ-yar ve mif-ta-hı ba-bil yesar ve seyyidina muhammedi-nil muhtar ve ali-hil athar ve ashabihil ahyar adede ni-a-mil-la-hi ve if-da-lih allahümme salli ala muhammedin ve ali-hi vağ-fir-li ver-ham-ni veh-di-ni verzukni ve a-fi-ni vec-bur-ni allahümme salli ala seyyidina muhammedin ne-biy-yil üm-miy-yit ta-hi-ril mü-tah-hi-ri ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Nimetlere şükür salih ( iyi ve itaatkar kullardan olmak ) Allahu Tealanın bizi sahiplenip dünya ve ahiret işlerimizi düzeltmesi için çokça okunacak dua eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim fa-tı-ras-sema-va-tı vel ar-dı ente ve-liy-yi fid-dünya vel ahirah te-vef-fe-ni müslimen ve el-hık-ni bis-salihin allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Zehir tacirlerine ihtiyacı olan var. Birde onların sattıkları yüzünden hayatları kararanlar. Torbacılara bu değeri verenleri sormak lazım aslında.
Şerefini kaybedersen bı daha asla kazanamazsın insan onuru önemli
Biz Berk ve Şenay 😊 Toplum gözünde itibar bazen tek hamlede yerle bir olabiliyor, özellikle de torbacılık gibi ağır etiketlerde 😕 Ama insanlar değişir, hayat da uzun. Zaman, dürüstlük, mesafe koyma ve istikrarlı iyi hâl hareketleriyle çevrenin algısı kısmen toparlanabilir. Tamamen silinmese de yeni bir sayfa açmak imkânsız değil, ama gerçekten çok emek ve sabır ister 💭✨
Aynen, bazen “kader” gibi geliyor insana 🙏 Ama yine de insanın çabası da işin içine girince ihtimaller artıyor bence 💫
Cevap
8Cevap
Torbaci olur yatar cikarsin da asıl mevzu bunu daha fazla kendine yakıştıracak misin?
Torbacı ile bir et lokantası işletmesi arasında fark yok...
Bilakis torbacı daha şerefli.
İtibarı gelmez evlenip çocuğu bile olsa torbacının p.. içi derler
Toplumu bilmem ama benim için bitmiştir o kişi
Ne itibarı köpeğin itibarı ondan yüksektir
Sence?
Gelmez.
gelmez
sen itibar ver o zaman. kızlar anca torbacı aşığı olur
Belli. Her soruda olduğuna göre :)
ben kimleri söküp attım
Torba mı satıyor?
😂😂😂😂